27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Τρομερή ομιλία Λουίς Ενρίκε σε Εμπαπέ: «Ο Τζόρνταν ήταν ηγέτης γιατί αμυνόταν σαν πουτ… γιος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα backstage βίντεο γίνονται όλο ένα και πιο συχνό φαινόμενο στον αθλητισμό. Οι ομάδες ετοιμάζουν διάφορα ντοκιμαντέρ και στο τελευταίο της η «Movistar» μας δείχνει το παρασκήνιο από τις προπονήσεις στην Παρί Σεν Ζερμέν. Εκεί ξεχωρίζει μία τρομερή ομιλία του Λουίς Ενρίκε, στον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Ισπανός προπονητής είναι έξαλλος με την αμυντική συμπεριφορά του Γάλλου σταρ, μετά την ήττα με 3-2 από την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι, και προσπαθεί να τον «ψήσει» πως χρειάζεται να κάνει άμυνα. Ο Ενρίκε χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Μάικλ Τζόρνταν, που ξέρει ότι ο Εμπαπέ λατρεύει, ώστε να του δείξει ότι οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο χρειάζεται να κάνουν και την «βρώμικη» δουλειά, δίχως να έχουν παράπονο!

Here’s a translation of the conversation Luis Enrique had with Mbappe

It’s not 100% perfect, but it should give you a good idea of what was saidpic.twitter.com/mzj2Ij3097

— Kay | Snapchat & IG Ads (@KayRMFC) October 3, 2024 Η ομιλία του Λουίς Ενρίκε

«Διάβασα ότι σου αρέσει ο Τζόρνταν. Ο Μάικλ Τζόρνταν κρατούσε όλους τους συμπαίκτες του από τις… μπάλες και θα υπερασπιζόταν τον εαυτό του σαν πουτ… γιος! Εσύ είσαι αυτός που πρέπει να θέτει το παράδειγμα. Πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως παίκτης. Εάν το κάνεις αυτό, θα πιέζεις σε όλο το ματς τον Κουμπαρσί και τον Τερ Στέγκεν.

Ώστε να μην προωθούν την μπάλα και να μην επιτρέπεις στον Τερ Στέγκεν να παίξει γρήγορα. Πρέπει να έχεις γρήγορες επιστροφές! Γιατί; Ώστε να είσαι εσύ ο ηγέτης! Γιατί προφανώς και σκέφτεσαι πως είσαι ένα φαινόμενο. Ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης – δίχως καμία αμφιβολία – αλλά εμένα δεν με νοιάζει αυτό.

Ένας πραγματικός ηγέτης είναι αυτός που δεν σε βοηθάει μόνο με τα γκολ, επειδή την άλλη φορά εσύ είχες πάνω σου δύο κορυφαίους αμυντικούς και δεν μπορούσες να μας βοηθήσεις. Τότε, μας βοηθάς στην άμυνα! Στο μαρκάρισμα! Πας μπροστά και αναγκάζεις την αμυντική τους γραμμή να μείνει πίσω.

Θα πάρεις μαζί σου έτσι και τους συμπαίκτες σου, γιατί εσύ από μόνος σου δεν γίνεται να τα καταφέρεις. Αλλά εάν το κάνεις αυτό και πάρεις τον Μουανί και τον Μπαρκολά μαζί σου και αποτελέσεις υπόδειγμα για τους άλλους, τότε ξέρουμε τι έχουμε: μία γ@μημένη μηχανή που πιέζει!

Αυτό είναι που θέλω να κάνεις εσύ ως ηγέτης της ομάδας εδώ! Στους δύο μήνες που σου απομένουν, θέλω να κερδίσεις αυτό το δικαίωμα. Και πρέπει να το κερδίσεις όχι μέσω της επίθεσης, αλλά μέσω της άμυνας. Επιθετικά ξέρω πως είσαι ένας Θεός, δεν υπάρχει κανένας άλλος παίκτης σαν κι εσένα!

Όμως, εκείνη την ημέρα που δεν επιτίθεσαι καλά, πρέπει να γίνεις ο κορυφαίος αμυντικός παίκτης στην ιστορία. Αυτό πάει να πει να είσαι ηγέτης. Αυτό έκανε ο Μάικλ Τζόρνταν! Είμαστε ξεκάθαροι; Θα σου εξηγήσω αύριο το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού».

Για την ιστορία, αμέσως μετά η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε με 4-1 την Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς και εξασφάλισε τότε την πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Champions League, όπου και αποκλείστηκε εν τέλει από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό