23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρομερές μάχες ανάμεσα σε Τυραννόσαυρους αποκαλύπτει νέα έρευνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως φαίνεται οι Τυραννόσαυροι κάποιες φορές μάχονταν μεταξύ τους.

Μια άγνωστη μέχρι σήμερα συμπεριφορά των Τυραννόσαυρων αποκαλύπτει έρευνα επιστημόνων του Μουσείου Royal Tyrrell στον Καναδά. Μελετώντας εκατοντάδες κρανία Τυραννόσαυρων οι ερευνητές εντόπισαν ουλές οι οποίες όπως διαπίστωσαν οφείλονταν σε δαγκώματα που είχαν γίνει από άλλους Τυρρανόσαυρους. Από τη μελέτη προέκυψε ότι δαγκωμένα εμφανίζονταν μόνο στα κρανία των αρσενικών Τυραννόσαυρων και τα δαγκώματα έκαναν την εμφάνιση τους αφού οι δεινόσαυροι είχαν εισέλθει στη φάση που θα ξεκινούσαν να έχουν σεξουαλική ζωή.

Με βάση τα ευρήματα τους οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όπως και σε πολλά είδη ζώων έτσι και στον κόσμο των Τυρρανόσαυρων τα αρσενικά μάχονταν μεταξύ τους για την απόκτηση δικαιώματος στο ζευγάρωμα, για την επιβολή της κυριαρχίας σε μια περιοχή ή για την απόκτηση καλύτερης θέσης στην κοινωνική ιεραρχία μιας αγέλης.

Η παροιμία λέει πώς όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια εύλογα λοιπόν θα αναρωτηθεί κάποιος ποιος την πλήρωνε όταν τσακώνονται οι T.rex… Το θέαμα σε μια αναμέτρηση Τυραννόσαυρων θα ήταν κάτι σίγουρα μοναδικό. Πάντως οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι αναμετρήσεις των Τυρρανόσαυρων δεν ήταν μέχρι θανάτου και πώς όταν διαπιστωνόταν ποιος είχε επιβληθεί η μάχη σταματούσε.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό