18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τρομακτικό για τη Δημοκρατία ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει άγνοια για την ΕΥΠ

Ειδήσεις Ελλάδα

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, με αιχμή όσα ανέφερε χθες από το βήμα της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε κάτι τρομακτικό, είπε ότι δεν ξέρει τι γίνεται στην ΕΥΠ – την ίδια στιγμή που έχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ» ανέφερε μιλώντας στο Mega. «Είναι επίσης τρομακτικό να ακούμε ότι παρακολουθήθηκε πολιτικός αρχηγός για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο λόγος εθνικής ασφάλειας μάλλον τελείωσε στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Το ίδιο “εθνικός κίνδυνος” φαίνεται ότι ήταν και ο Θανάσης Κουκάκης, ο δημοσιογράφος τον οποίο παρακολουθούσανε μετά από δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, τότε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδινε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη».

«Με τροπολογία που πέρασαν, καταργήσανε την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ. Μόνο και μόνο αυτό, δείχνει ενοχή», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «είναι υποκριτικό η κυβέρνηση να καλεί συνεχώς τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του, αφού, με βάση την τροπολογία που ψήφισαν, αυτό είναι παράνομο».

Αναφερθείς στη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στα «Νέα» σημείωσε πως «κρίσιμο στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το 59,1% των ερωτηθέντων λέει ότι υπάρχει ευθύνη Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών» και πως «το 32,9% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. λέει ότι υπάρχει ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη». «Χθες ο κ. Μητσοτάκης τη μισή του ομιλία την απηύθυνε στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, για να προσπαθήσει να κλείσει ρήγματα» παρατήρησε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό