26.9 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Τρομακτικοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό – Στόχος ο διάδοχος του Νασράλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σφοδροί βομβαρδισμοί – ισχυρότεροι από τη νύχτα της δολοφονίας Νασράλα – ισοπέδωσαν κτίρια στη Βηρυτό το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Τα ωστικά κύματα έγιναν αισθητά σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ήταν ένας από τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Στόχος των επιθέσεων φαίνεται πως ήταν ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα.  

Ο Hashem Safieddine, επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ, θεωρείται ότι είναι ο διάδοχος του Νασράλα μετά τη δολοφονία του την περασμένη εβδομάδα.

Ο δημοσιογράφος του Axios Barak Ra επικαλείται δύο ισραηλινές πηγές που λένε ότι ο Safieddine ήταν ο στόχος.

REUTERS/Aziz Taher/File Photo

Σύμφωνα με τους New York Times, τα πλήγματα είχαν ως στόχο μια συνάντηση ανώτερων ηγετών της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου του Σαφιεντίν. Ο Safieddine, ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ, επιβλέπει τις πολιτικές υποθέσεις της ομάδας. Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ, το οποίο διαχειρίζεται τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της ομάδας, ανέφερε το Reuters. Ο Safieddine είναι ξάδελφος του Nasrallah και χαρακτηρίστηκε ως τρομοκράτης από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ το 2017.

Οι IDF δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το χτύπημα.

Χτυπήματα πιο δυνατά από την δολοφονία Νασράλα

Για χτυπήματα στην Βηρυτό που ήταν πιο δυνατά ακόμη και από εκείνα που στόχευαν τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα την περασμένη εβδομάδα, κάνει λόγο ανταποκριτής του Al Jadeed News.

العدو الاسرائيلي يشن غارات عنيفة على مناطق متفرقة من الضاحية الجنوبية pic.twitter.com/qAJz9BBh3g

— Al Jadeed News (@ALJADEEDNEWS) October 3, 2024

Ειδικότερα, σημείωσε ότι τα ισραηλινά χτυπήματα έπληξαν και ισοπέδωσαν εντελώς μια σειρά από κτίρια κατοικιών στα νότια προάστια της Βηρυτού, τα οποία ήταν ο κύριος στόχος των νυχτερινών βομβαρδισμών του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού, με πηγή του υπουργείου Μεταφορών και Δημοσίων Έργων του Λιβάνου να αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ότι η επίθεση λίγο έξω από την περίμετρο του διεθνούς αεροδρομίου της Βηρυτού.

11 διαδοχικά πλήγματα

προσκείμενη στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 11 διαδοχικά πλήγματα στο προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη νότια Βηρυτό. «Το Ισραήλ χτύπησε τα νότια προάστια 11 διαδοχικές φορές», λέει η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ο βομβαρδισμός ήταν τόσο έντονος που οι συναγερμοί των αυτοκινήτων χτύπησαν και τα κτίρια έτρεμαν στη Βηρυτό και τα περίχωρά της.

Λίγο πριν τα χτυπήματα, το Ισραήλ διέταξε εκκενώσεις των περιοχών που στόχευσε.

Υπ. Υγείας Λιβάνου: 37 νεκροί και 151 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 151 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα σε ολόκληρο τον Λίβανο την Πέμπτη, ανακοίνωσε το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εννέα θάνατοι και 24 τραυματισμοί στη Βηρυτό, όπου πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένου ενός στο κέντρο της πόλης.

Με πληροφορίες από Times of Israel, Jerusalem Post, CNN, BBC



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό