21.6 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρομακτική γκάφα από τον Βρετανό πρωθυπουργό: Αποκάλεσε «λουκάνικα» τους ομήρους της Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαρδάμ και απρόοπτα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια ομιλίας του Βρετανού πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ, στο ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Λίβερπουλ, όπου μίλησε για την κρίση στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Αρχικά ένας διαδηλωτής φωνάζοντας συνθήματα για τον πόλεμο στη Γάζα, διέκοψε την ομιλία του Στάρμερ ωστόσο ο ίδιος απτόητος συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτός ο τύπος προφανώς βρήκε ένα πάσο από το συνέδριο του 2019. Αλλάξαμε το κόμμα» και λίγο αργότερα πρόσθεσε «Ενώ εκείνος διαμαρτυρόταν, εμείς αλλάζαμε το κόμμα, για αυτό έχουμε κυβέρνηση των Εργατικών».

Ο Στάρμερ ζήτησε να υπάρξει «αυτοσυγκράτηση» και «αποκλιμάκωση» στα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, μετά τους βομβαρδισμούς από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 550 άνθρωποι την Δευτέρα. Κάλεσε επίσης «όλες τις πλευρές να αποφύγουν μια καταστροφή» και ζήτησε να συμφωνηθεί «αμέσως κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο τα απρόοπτα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Στάρμερ έκανε ένα σαρδάμ, που έχει γίνει viral στα social media τα τελευταία λεπτά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ακούστηκε να ζητά να επιστρέψουν στις εστίες τους τα «λουκάνικα», καθώς φαίνεται ότι μπέρδεψε τις λέξεις sausages (λουκάνικα) και hostages (όμηροι). Ο ίδιος διόρθωσε πολύ γρήγορα το λάθος του και οι σύνεδροι άρχισαν να τον χειροκροτούν.

Δείτε το στιγμιότυπο: 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό