33.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

Ειδήσεις Ελλάδα

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τον θάνατο του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου στο Ρέντη, με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο αστυνομικός δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το πόδι του προκειμένου να μπορέσουν να τον κρατήσουν οι γιατροί εν ζωή, αλλά εν τέλει σήμερα, 27 Δεκεμβρίου υπέκυψε στα τραύματά του.

To τριήμερο πένθος είναι σε ισχύ από σήμερα έως και τις 29 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.»

Η είδηση του θανάτου

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αστυνομικός των ΜΑΤ που είχε τραυματιστεί έξω από το κλειστό στου Ρέντη κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 31χρονος Γιώργος Λυγγερίδης υπέστη ανακοπή ενώ μέχρι σήμερα, δυστυχώς δεν είχε ανταποκριθεί στα νευρολογικά τεστ στα οποία είχε υπεβλήθη , αμέσως μετά τη μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων στην οποία προχώρησαν οι γιατροί.

Οι γιατροί μάλιστα είχαν προχωρήσει σε ακρωτηριασμού του αριστερού του ποδιού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που είχαν προκύψει από τον βαρύ τραυματισμό.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης πάλεψε γενναία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με τους γιατρούς να δίνουν έναν πραγματικό αγώνα για να τον σώσουν και τους συναδέλφους του να συρρέουν στο νοσοκομείο από τις πρώτα κιόλας ώρες για να προσφέρουν αίμα για τον συνάδελφό τους. Το χτύπημα όμως που δέχθηκε από τη ναυτική φωτοβολία αποδείχθηκε δολοφονικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό