20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τριάρα στον Παναθηναϊκό και πρόκριση στο Final 4 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρόκριση της στο Final 4 του πρωταθλήματος Super League Κ17, πανηγύρισε με εμφατικό τρόπο η ομάδα Εφήβων του Ολυμπιακού, καθώς επιβλήθηκε με 3-1 του Παναθηναϊκού στο Ρέντη για την 15η αγωνιστική της 2ης φάσης των ομίλων.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον κλείδωσαν και μαθηματικά την παρουσία τους στην τελική τετράδα, τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των ομίλων. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη είναι αήττητη στη δεύτερη φάση, μετρώντας 14 νίκες και μία ισοπαλία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό και είχε την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 3ο λεπτό, όταν μετά από το γέμισμα του Λιατσικούρα, ο Πνευμονίδης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 19′ ο Πνευμονίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Λίγδας έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Αποστολάκη. Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 21′ ο Λιατσικούρας έκανε εκπληκτική κάθετη στον Κωστούλα και εκείνος με όμορφο τελείωμα, άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός με αρκετή δόση τύχης βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, καθώς το σουτ του Μαρκεζίνη, κόντραρε στο πόδι του Δάμα και κατέληξε στα δίχτυα.

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του και είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 39′ με το δυνατό σουτ του Μουζακίτη να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 44′ μετά από σέντρα του Πνευμονίδη, ο Λίγδας αστόχησε με κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» ήταν και πάλι ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό και έχασαν πολλές ευκαιρίες. Στο 51′ ο Τουφάκης με ωραία ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους, σούταρε από δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού ο Κωστούλας βρήκε με διαγώνια πάσα τον Σούφκα με τον τελευταία να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Στο 71′ ο Σούφκα υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή, έκανε γύρισμα για τον Κωστούλα με τον τελευταίο να νικάει τον Αποστολάκη για το 2-1.

Το τελικό 3-1 για τον Ολυμπιακό, ήρθε δύο λεπτά μετά (73′), με τον Κωστούλα να ανατρέπεται από τον Μακρυπίδη μέσα στην περιοχή και τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουζακίτης, ο οποίος με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δ. Μαυρογενίδης): Κουρακλής, Κουτσόπουλος, Αλαφάκης, Δάμα, Παναγάκος, Φίλης (46′ Τουφάκης), Πνευμόνιδης (72′ Δαρβίρας), Λιατσικούρας, Κωστούλας (74′ Κτένας), Μουζακίτης (74′ Πλιώνης), Λίγδας (46′ Σούφκα).

Παναθηναϊκός (Α. Παπαβασιλείου): Αποστολάκης, Μακρυπίδης, Μακρυγιάννης, Καλοσκάμης, Βενάκης, Πόθας (54′ Μπεβάρδος), Γεωργουλάκης, Μαρκεζίνης (80′ Τσατάλι), Τσέλιος (72′ Σώκος), Μπρέγκου (80′ Σιάκκας), Ρομάνο (80′ Αποστόλου)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό