20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τριάντα μετανάστες διασώθηκαν στη Μάγχη ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Βρετανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Περίπου 30 μετανάστες, η λέμβος των οποίων ανατράπηκε στη Μάγχη καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στη Βρετανία, διασώθηκαν σήμερα αλλά ένας από αυτούς πέθανε, όπως ανέφεραν οι γαλλικές αρχές.

Ένα σκάφος της γαλλικής ακτοφυλακής έφτασε στη λέμβο, η οποία είχε αποπλεύσει από μια παραλία κοντά στο Καλαί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, και κατάφερε να σώσει τους περισσότερους από τους επιβαίνοντες. Ένας από τους μετανάστες, ένας νεαρός από το Σουδάν, βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φρεντερίκ Σαμσόν. Ο άνδρας αυτός πέθανε από υποθερμία αφού η θερμοκρασία στα νερά της Μάγχης κυμαίνεται μεταξύ -1 έως -3 βαθμών Κελσίου αυτήν την εποχή.

Οι επιζώντες, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν μόνο σαγιονάρες και μετέφεραν τα υπάρχοντά τους σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, επιβιβάστηκαν σε ένα λεωφορείο και θα φιλοξενηθούν προσωρινά στην περιοχή του Καλαί.

Η Μάγχη είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς στον κόσμο και τα ρεύματα στην περιοχή είναι πολύ ισχυρά. Οι διακινητές συνήθως υπερφορτώνουν τις λέμβους, τόσο που μόλις που επιπλέουν και οι μετανάστες βρίσκονται στο έλεος των κυμάτων ενώ προσπαθούν να φτάσουν στις βρετανικές αρχές. Τον Νοέμβριο, 27 άνθρωποι πνίγηκαν, στη χειρότερη τραγωδία που έχει συμβεί μέχρι σήμερα στη Μάγχη, πυροδοτώντας μια διαμάχη μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού για το ποιος φέρει την ευθύνη.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό