15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρεις προτάσεις για μίνι αποδράσεις κοντά στην Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Προτάσεις για όλους τους απαιτητικούς ταξιδιώτες

Μια ανάσα από την Αθήνα ώστε να τα επισκεφτείς χωρίς να το έχεις προγραμματίσει και φυσικά χωρίς να περάσεις ώρες οδηγώντας.

Το Ναύπλιο, η Χαλκίδα και το Λουτράκι αποτελούν τις top πόλεις για μονοήμερες αποδράσεις για τους Αθηναίους.

Γιατί να επισκεφτείς το Ναύπλιο

Πρόκειται για μία από τις όμορφες και γραφικές πόλεις της Ελλάδας. Το Ναύπλιο είναι ο ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.

Όταν κουραστείς από τις βόλτες μπορείς να κάνεις μια στάση στα ταβερνάκια. Εκεί θα απολαύσεις πεντανόστιμες συνταγές κυρίως θαλασσινά που το Ναύπλιο έχει άφθονα. Αξίζει να κάνεις πιεις τον καφέ σου στο λιμάνι αγναντεύοντας το Μπούρτζι.

Ένα από τα μέρη που θα επισκεφτείς οπωσδήποτε είναι το Παλαμήδι. Πρόκειται για ένα φρούριο που κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς, ύστερα από την κατάληψη του λόφου στον οποίο βρίσκεται, μετά από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς κατά τον Βενετοτουρκικό Πόλεμο.

Ο λόφος έχει ύψος 216 μέτρα και η ανάβαση γίνεται είτε μέσω αμαξωτής οδού είτε μέσω μιας σκάλας με πολλά σκαλοπάτια (γνωστά ως 999 σκαλοπάτια, ενώ στην πραγματικότητα είναι 857). Μπορεί τα σκαλοπάτια να σου φαίνονται πολλά αλλά η πανοραμική θέα του Ναυπλίου θα σε αποζημιώσει. Εκεί παράλληλα θα δεις το κελί όπου φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το 1833. Μην ξεχάσεις να περπατήσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Μια βόλτα για να δεις τα «τρελά νερά» της Χαλκίδας

Απέχει σχεδόν μια ώρα από την Αθήνα (80 περίπου χιλιόμετρα) και αποτελεί πολυαγαπημένο προορισμό για όσους λατρεύουν τις μονοήμερες αποδράσεις. Η Χαλκίδα διαθέτει δύο γέφυρες, την παλιά και τη νέα. Οι δύο γέφυρες αποτελούν τα χαρακτηριστικά σύμβολά της.

Η εκδρομή στη Χαλκίδα περιλαμβάνει απαραιτήτως τη βόλτα στον πεζόδρομο από τη γέφυρα μέχρι το γοητευτικό Κόκκινο Σπίτι. Εκεί θα συναντήσεις εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, μεζεδοπωλεία αλλά και το Δημαρχείο το οποίο στεγάζεται στο Μέγαρο Κότσικα ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο με στοιχεία μπαρόκ.

Ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της Χαλκίδας είναι αναμφισβήτητα το κάστρο της Κανήθου ή αλλιώς του Καράμπαμπα το οποίο βρίσκεται στον κατάφυτο λόφο της Φούρκας.

Λουτράκι: Ένας top προορισμός για μονοήμερες αποδράσεις

Όταν σκέφτεσαι ιδανικά μέρη για μονοήμερες αποδράσεις κοντά στην Αττική σίγουρα το Λουτράκι είναι από τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό. Απέχει μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα δηλαδή περίπου μία ώρα οδικώς. Είναι αναγνωρισμένη λουτρόπολη και ένα τουριστικό θέρετρο για όλες τις ηλικίες. Στον παραλιακό δρόμο της πόλης θα βρεις πολλές ταβέρνες κυρίως με ψαρομεζέδες αλλά και καφετέριες, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μην ξεχάσεις βέβαια πως δεν μπορείς να φύγεις από το Λουτράκι χωρίς να επισκεφτείς τη λίμνη της Βουλιαγμένης αλλά και το «Ηραίο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό