20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρεις μέρες έμειναν για τον παγκόσμιο τελικό στην Αστυπάλαια

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νησί της Αστυπάλαιας, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, θα κατακλιστεί από 16 freerunners, οι οποίοι ταξιδεύουν από κάθε γωνιά του κόσμου για να εξερευνήσουν με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο την “πεταλούδα του Αιγαίου” και να πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη διοργάνωση freerunning παγκοσμίως.

Τρεις μέρες έχουν απομείνει για να επιστρέψει στη χώρα μας ο κορυφαίος freerunning θεσμός, τo Red Bull Art of Motion. Το πανέμορφο νησί της Αστυπάλαιας, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, θα κατακλιστεί από 16 freerunners, οι οποίοι ταξιδεύουν από κάθε γωνιά του κόσμου για να εξερευνήσουν με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο την “πεταλούδα του Αιγαίου” και να πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη διοργάνωση freerunning παγκοσμίως.

Τέσσερις ημέρες και τρία ιδιαίτερα challenges έρχονται να μαγέψουν θεατές και συμμετέχοντες στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματος.

Μήπως να σου θυμίσουμε κάποιες βασικές πληροφορίες;

Ποιο είναι το νέο φορμάτ:

Τρία challenges θα τεστάρουν τις δεξιότητες των αθλητών:

Το “Exploration Challenge”, όπου οι αθλητές θα εξερευνήσουν τη Χώρα για να ανακαλύψουν την τοποθεσία που τους ταιριάζει καλύτερα και να φτιάξουν ένα βίντεο που θα αναδείξει τις δεξιότητές τους.

Το “Spot Challenge”, όπου κάθε αθλητής θα συνεργαστεί με ένα βιντεογράφο, ειδικό στο άθλημα, για να φτιάξει ένα εντυπωσιακό βίντεο 45-60 δευτερολέπτων. Όλοι οι αθλητές θα πάνε σε μια προκαθορισμένη τοποθεσία και θα έχουν τρεις ώρες για να γυρίσουν το καλύτερο action κλιπ τους.

Το “Live Challenge”, οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν σύντομα αλλά δυναμικά κόλπα με χρονικό όριο μόλις 10 δευτερολέπτων. Κάθε αθλητής θα έχει τρεις προσπάθειες για να πετύχει την καλύτερη δυνατή βαθμολογία.

Που θα το παρακολουθήσεις:

Αρχικά μπορείς να μένεις πάντα ενημερωμένος στα social media του @redbull. Μπορείς επίσης να μπαίνεις στο redbullartofmotion.com για καθημερινά updates, αλλά και την ευκαιρία να ψηφίσεις τα αγαπημένο σου για το “People’s choice award”. Τέλος, μην ξεχάσεις να συντονιστείς στο κανάλι του TikTok @redbullfreerunning στις 12 Ιουνίου για να δεις σε ζωντανή μετάδοση το “Live Challenge”.

Πως κερδίζει ένας αθλητής:

Μόνο οι 5 πρώτοι αθλητές σε κάθε πρόκληση θα λάβουν βαθμούς από τους κριτές. Σε κάθε πρόκληση θα δίνονται πόντοι ως εξής:

1ος = 7 πόντοι

2ος = 5 πόντοι

3ος = 3 πόντοι

4ος = 2 πόντοι

5ος = 1 πόντος

Στο τέλος του τετραήμερου, οι βαθμοί θα αθροιστούν και ο αθλητής με την υψηλότερη βαθμολογία θα στεφθεί πρωταθλητής/τρια του Red Bull Art of Motion 2022.

Ποιοι είναι οι αθλητές:

1. Krystian Kowalewski – Πολωνία

2. Ed Scott – Ηνωμένο Βασίλειο

3. Evengy ‘Archie’ Aroyan – Ρωσία

4. Noa Diorgina – Ολλανδία

5. Dominic Di Tommaso – Αυστραλία

6. Travis Verkiak – Ηνωμένο Βασίλειο

7. Bob Reese – ΗΠΑ

8. Ella Bucio – Μεξικό

9. Ryuya Kuwasaki – Ιαπωνία

10. Lilou Ruel – Γαλλία

11. Elis Torhall – Σουηδία

12. Stefan Dollinger – Αυστρία

13. Δημήτρης ‘DK’ Κυρσανίδης – Ελλάδα

14. Sydney Olsen – ΗΠΑ

15. Aiden Rudolph – ΗΠΑ

16. Miranda Tibbling – Σουηδία

Ποιοι είναι οι κριτές:

Καθώς το φετινό event αποτελεί κάτι τελείως το διαφορετικό και οι απαιτήσεις θα είναι πολλές, οι κριτές θα είναι ένα all-star lineup από θρύλους του freerunning: Ο head Judge Kie Willis, η τρεις φορές “Best Female” του Red Bull Art of Motion, Luci Romberg, ο ένας και μοναδικός Jason Paul, και οι Gabriel Nunez, Luis Alkmim και Alex Schauer.

Το Red Bull Art of Motion, Astypalea Edition, με υποστηρικτές το WHAT’S UP της COSMOTE και χορηγό επικοινωνίας την COSMOTE TV, είναι λίγες μόνο ημέρες μακριά!

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη του Δήμου Αστυπάλαιας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό