22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τραυματίστηκε θεατής από θραύσμα του ατυχήματος του Magnussen

Ειδήσεις Ελλάδα

Θραύσμα από το ατύχημα που είχε ο Kevin Magnussen στο GP της Αυστραλίας την Κυριακή, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας θεατής που παρακολουθούσε τον αγώνα από τις κερκίδες.
Συγκεκριμένα, από τη σύγκρουση του Magnussen με τον τοίχο, ένα κομμάτι σπασμένου carbon διένυσε 20 μέτρα, περνώντας τον προστατευτικό φράχτη και έκοψε το χέρι ενός θεατή.

Ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός, αλλά ο Andrew Westacott, CEO της Australian Grand Prix Corporation (AGPC), της εταιρίας που διοργανώνει τον αγώνα, χαρακτήρισε το συμβάν “μεμονωμένο αλλά φρικιαστικό”.
Συμπωματικά ήταν στο σημείο προσωπικό της πίστα και το είδε και φαινόταν ότι υπολείμματα ανθρακονημάτων από την πλήμνη του τροχού εκτοξεύτηκαν 20 μέτρα περίπου στον αέρα και προσγειώθηκαν στο χέρι ενός κυρίου, τραυματίζοντας τον.
Οι άνθρωποί μας πληροφορήθηκαν για το περιστατικό. Φαίνεται πως ήταν ένα φρικιαστικό μεμονωμένο γεγονός, γιατί δεν μπορείς προφανώς να υψώσεις φράκτη σε ύψος 20 μέτρων. Οι φράχτες έχουν σταθερό ύψος σε όλο τον κόσμο. Συμμορφωνόμαστε με τους κανονισμούς της FIA αλλά μετά το τέλος του αγώνα πρέπει να βλέπεις τι μπορείς να κάνεις καλύτερα για να βελτιωθείς.
Ελπίζω ότι ο τύπος να είναι καλά. Είναι μια υπενθύμιση ότι η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας όταν πρόκειται για τη Formula 1.
Ο Westacott μίλησε επίσης και για την πρόωρη εισβολή των θεατών μέσα στη πίστα, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, κατά την οποία η AGPC κλήθηκε στους αγωνοδίκες της FIA.
Όπως ξέρουν όλοι, οι οπαδοί, είναι αναπόσπαστο μέρος των Grand Prix όπου υπάρχει ελεγχόμενη – και τονίζω τη λέξη ελεγχόμενη – πρόσβαση στην πίστα μετά τον αγώνα. Το βλέπουμε στη Monza, το βλέπουμε εδώ και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.
Δυστυχώς μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω από τη γραμμή τερματισμού, μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν από τη στροφή 1, υπήρξε μια ανεξέλεγκτη είσοδος ανθρώπων και θαμώνων στις παρυφές του γρασιδιού και μερικά άτομα μπήκαν στην άσφαλτο.
Συναντηθήκαμε με τη FIA και τους αγωνοδίκες χθες το βράδυ. Οι αγωνοδίκες δικαίως θα διεξαγάγουν έρευνα για την αιτία αυτού. Εργαζόμαστε κάθε χρόνο για να επιτρέψουμε στους οπαδούς να έχουν πρόσβαση στην πίστα στο τέλος του αγώνα αφού περάσουν τα μονοθέσια.
Αυτό ήταν ξεκάθαρα μια παραβίαση ενός πολύ ισχυρού πρωτοκόλλου, ενός πρωτοκόλλου που αναπτύσσεται και βελτιώνεται κάθε χρόνο. Κάτι δεν πήγε καλά και αυτή η έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό