22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τραμπ: Η πρώτη φωτογραφία του υπόπτου για την απόπειρα δολοφονίας αμέσως μετά τη σύλληψή του

Ειδήσεις Ελλάδα

O 58χρονος που συνελήφθη την Κυριακή (15/9) ως ο βασικός ύποπτος για τη νέα απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ είναι ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας και στηρίζει μία σειρά από περίεργες θεωρίες που αφορούν στο «τέλος της ανθρωπότητας» εμπλέκοντας άλλοτε τη Βόρεια Κορέα και άλλοτε την Ταιβάν. 

Ο Ράϊαν Γουέσλει Ρουθ ιδιοκτήτης μίας μικρής κατασκευαστικής εταιρείας στη Χαβάη συνελήφθη κοντά στο Golf Glub του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα και σήμερα το τοπικό γραφείο του σερίφη έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες αμέσως μετά τη σύλληψή του. 

πηγή: Reuters

Σημειώνεται πως από τις πρώτες ώρες της σύλληψής του, οι αρχές είχαν δηλώσει πως ο 58χρονος ήταν απόλυτα ήρεμος και δεν ρώτησε ούτε μία φορά για ποιο λόγο κρατούνταν. Στο παρελθόν σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχε αρκετές φορές απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές κυρίως για παραβάσεις φορολογικού χαρακτήρα. 

Ο Ρουθ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, είχε δεσμούς και με τη Βόρεια Καρολίνα όπου τον Μάρτιο ψήφισε στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών. Ωστόσο στο παρελθόν έχει δηλώσει υποστηρικτής και ψηφοφόρος του Τραμπ κάτι για το οποίο όπως έγραψε αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετάνιωσε. 

Ο Ryan W. Routh, ο ύποπτος που συνελήφθη για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα / πηγή: Reuters

Είχε μάλιστα σχολιάσει την πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας από τον πρόεδρο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις να επισκεφθούν τους τραυματίες γράφοντας πως «ο Τραμπ δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα». 

Ο Ρουθ στο δικαστήριο

Ο Ράιαν Ρούθ οδηγείται σήμερα στο ενώπιον του δικαστή. Όπως προαναφέρθηκε, ο 58χρονος δεν έδειξε κανένα σημάδι αντίδρασης καθώς τον συνόδευαν οι αστυνομικοί στο δικαστήριο στο West Palm Beach της Φλόριντα. Ο ξανθομάλλης Ρουθ, με ύψος πάνω από 1,80 μ., φορούσε χειροπέδες και μια φόρμα. Αφού έφυγε από το δικαστήριο ενώ εκδικάζονταν άλλες υποθέσεις, επέστρεψε και αυτή τη στιγμή κάθεται δίπλα στον δημόσιο συνήγορο που τον εκπροσωπεί.

Ο άνδρας που είναι ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται για ομοσπονδιακά εγκλήματα με όπλα. Ειδικότερα, ο Ράιαν Ρούθ αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή πυροβόλου όπλου παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί για κακούργημα και για κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό.

Ο Ryan W. Routh, ο ύποπτος που συνελήφθη για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα / πηγή: Reuters

Πιθανόν να του απαγγελθούν πρόσθετες και πιο σοβαρές κατηγορίες, καθώς η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται. Ο ανταποκριτής του Sky News στις ΗΠΑ μετέδωσε ότι ο Ρούθ «εμφανίστηκε αδιάφορος» στο δικαστήριο. Είπε ακόμη ότι η αδιάφορη συμπεριφορά του ταιριάζει με το πώς ήταν χθες μετά τη σύλληψή του αφού διέφυγε από το γήπεδο γκολφ του κ. Τραμπ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό