26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τραμπ: Δηλώνει «πολιτικός κρατούμενος» – Θα ασκήσει έφεση «το συντομότερο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ, Τοντ Μπλαντς, δήλωσε χθες πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του εντολέα του αμέσως μόλις έχει τέτοιο δικαίωμα, αφού προηγηθούν άλλα στάδια της διαδικασίας.

Η απόφαση των ενόρκων μετέτρεψε τον Ντόναλντ Τραμπ στον πρώτο πρώην πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ που καταδικάστηκε σε ποινική δίκη, πάντως δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Θα ασκήσουμε έφεση το συντομότερο δυνατό», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο κ. Μπλαντς, ποινικολόγος ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της υπεράσπισης σε αυτή τη δίκη. «Στη Νέα Υόρκη, η διαδικασία ορίζει ότι πρώτα απαγγέλλεται η ποινή και μετά ασκούμε έφεση» πρόσθεσε. Η ποινή πρόκειται να απαγγελθεί την 11η Ιουλίου.

«Στημένη πολιτική δίκη»

Μερικά λεπτά μετά την καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ χθες, ο ιστότοπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου, που διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία, άρχισε να ανακατευθύνει τους επισκέπτες σε ειδική σελίδα για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, παρουσιάζοντάς τον σαν «πολιτικό κρατούμενο». «Μόλις καταδικάστηκα σε στημένη πολιτική δίκη που αποτελεί κυνήγι μαγισσών: δεν έκανα τίποτα κακό», αναφέρει μήνυμα του πρώην προέδρου (2017-2021). «Έκαναν έφοδο στο σπίτι μου, με συνέλαβαν, με φωτογράφισαν, και τώρα μόλις με καταδίκασαν», συνεχίζει.

Ο ιστότοπος για τη συγκέντρωση χρημάτων σταμάτησε πάντως να λειτουργεί μερικά λεπτά μετά, λόγω της μαζικής προσέλευσης οπαδών του στην πλατφόρμα δωρεών WinRed.

«Ο αμερικανικός λαός βλέπει καθαρά πίσω από τη δίκη-παρωδία του αγύρτη Τζο Μπάιντεν. Τόσο πολλοί Αμερικανοί αποφάσισαν να δωρίσουν στην εκστρατεία του προέδρου Τραμπ» που ο ειδικός ιστότοπος για αυτό αδυνατούσε να αντεπεξέλθει και «έπεσε», ανέφερε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου μέσω X. Ο ιστότοπος παρέμεινε εκτός λειτουργίας για περίπου μια ώρα.

Ο Δημοκρατικός αντίπαλός του στις εκλογές, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που ως τώρα έμοιαζε να διστάζει να αναφερθεί στη δίκη – δεν έχει εκφραστεί προσωπικά ως αυτό το στάδιο -, επίσης επιδίωξε να εκμεταλλευθεί την ετυμηγορία για να συγκεντρώσει κεφάλαια. «Δεν υπάρχει παρά μόνο ένας τρόπος για να μείνει ο Ντόναλντ Τραμπ μακριά από το Οβάλ Γραφείο: η κάλπη», έγραψε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του νυν προέδρου μέσω X, λίγη ώρα μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας, αφού χαρακτήρισε «καταδικασμένο» τον μεγιστάνα, παροτρύνοντας: «Δωρίστε χρήματα στην εκστρατεία μας σήμερα».

Πηγές, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό