17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Κανείς δεν ξεχνά! Ράγισαν καρδιές στην τελετή μνήμης – Το αδημοσίευτο υλικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που άλλαξε τον μικρόκοσμό μας, την ασύλληπτη τραγωδία στο Μάτι.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει τους 103 νεκρούς, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, την τεράστια οικολογική καταστροφή, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον πόνο, τη φρίκη, τον φόβο όσων βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στον Νέο Βουτζά και το μαρτυρικό Μάτι.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας. Το κάλεσμα απηύθυναν οι Εκπρόσωποι Συγγενών Θυμάτων, Εγκαυματιών και Φορέων από το Νέο Βουτζά, τον Προβάλινθο, το Μάτι, την Αμπελούπολη και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Η τελετή ξεκίνησε στις 18:30 το απόγευμα στο Μνημείο των Θυμάτων, στο Νέο Βουτζά όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, η οποία τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, κ. Κύριλλο.

Στη συνέχεια ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και ενός λεπτού σιγή. Μάλιστα οι νότες από το βιολί του γνωστού καλλιτέχνη Γιώργου Στρατάκη ήταν αφιερωμένες στις ψυχές των αγαπημένων μας. Ακολούθως έγινε η κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων στη μνήμη των 103 θυμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

PHOTO

Photo 1/4

: INTIME

Photo 2/4

: INTIME

Photo 3/4

: INTIME

Photo 4/4

: INTIME

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου συγγενείς των θυμάτων αλλά και κάτοικοι της περιοχής τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων στο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίων Θωμά και Πορφυρίου.

«Δεν ξεχνώ»

Χρειάστηκαν λιγότερες από 12 ώρες για να συντελεστεί μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα μας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου του 2018 στην ανατολική Αττική σκόρπισε τον θάνατο και κατέστρεψε τις ζωές και τις περιουσίες εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Στο Μάτι όσα χρόνια κι αν περάσουν τίποτα δεν είναι ξανά το ίδιο. Κάποιοι παλεύουν να φτιάξουν τις περιουσίες τους ενώ άλλοι παλεύουν να φτιάξουν τα σημάδια στο κορμί τους από τα εγκαύματα. Κάποιοι προσπαθήσουν να ζήσουν με την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων.

Η ομάδα Up Stories έδωσε στη δημοσιότητα συγκλονιστικό αδημοσίευτο υλικό:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό