25.1 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Τραγωδία στου Παπάγου: Εργαζόμενος του δήμου καταπλακώθηκε από δέντρο μέσα σε σχολείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας 47 ετών στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Αργυροκάστρου, στου Παπάγου, αφού καταπλακώθηκε από δέντρο.

Ο άνδρας ήταν εργαζόμενος του δήμου και το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής δέντρων και καθαριότητας μέσα στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, στον ίδιο χώρο όπου στεγάζεται και το 1ο νηπιαγωγείο. 

Εργατικό ατύχημα σε σχολείο στου Παπάγου/Γιάννης Κέμμος/flash.gr

Εργατικό ατύχημα σε σχολείο στου Παπάγου/Γιάννης Κέμμος/flash.gr

Εργατικό ατύχημα σε σχολείο στου Παπάγου/Γιάννης Κέμμος/flash.gr

Εργατικό ατύχημα μέσα σε σχολείο στου Παπάγου/Γιάννης Κέμμος/flash.gr

Εργατικό ατύχημα μέσα σε σχολείο στου Παπάγου/flash.gr

Εργατικό ατύχημα μέσα σε σχολείο στου Παπάγου/Γιάννης Κέμμος/flash.gr

Για τον απεγκλωβισμό και ανάσυρσή του επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε άνδρας, ύστερα από καταπλάκωσή του από δέντρο, στην συμβολή των οδών Ιωνίας και Αργυρόκαστρου, στον δήμο #Παπάγου.Επιχείρησαν 12 #πυροσβέστες με 4 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 27, 2024

Οδηγός σκαπτικού μηχανήματος που μίλησε στο Action 24, περιέγραψε πως πήγε στο σχολείο μαζί με συναδέλφους του για να βοηθήσουν στις εργασίες που γίνονταν εντός του κτιριακού συγκροτήματος και αντίκρυσαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής που είχαν σπεύσει στο σημείο. 

Τότε, όπως είπε, μπήκε στο χώρο του σχολείου και είδε το δέντρο και τον εργάτη που βρισκόταν από κάτω και μόλις είχαν ανασύρει οι διασώστες. Μάλιστα, δήλωσε ότι εκείνη την ώρα ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του.  

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού εκφράζει βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του δημοτικού υπαλλήλου και κάνει λόγο για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό, εργατικό, που ξεχώριζε για την ευαισθησία του, την προθυμία και την αφοσίωσή του στο έργο που επιτελούσε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την πρόωρη απώλεια δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος εργαζόταν στην υπηρεσία πρασίνου και έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας.

Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και στους δημότες, εργατικός, που ξεχώριζε για την ευαισθησία του, την προθυμία και την αφοσίωσή του στο έργο που επιτελούσε.

Είναι οδυνηρό να αποχαιρετούμε έναν ευσυνείδητο εργαζόμενο, έναν άνθρωπο, με σημαντική προσφορά στο Δήμο μας, που επιτελούσε με αυταπάρνηση τα καθήκοντά του.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Καταγγελία για ελλιπή τήρηση μέτρων ασφαλείας

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις που έκανε ο Αντώνης Ρεκλείτης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παπάγου – Χολαργού, γίνεται λόγος για εργασίες χωρίς να τηρούνται μέτρα ασφαλείας ενώ σημειώνεται και η έλλειψη προσωπικού.

«Γίνονται εργασίες στον δήμο Παπάγου – Χολαργού χωρίς μέτρα ασφαλείας, οι οποίες δεν επιτηρούνται. Λόγω ελλείψεως προσωπικού τις εκτελούν εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Δεν στελεχώνονται τα κλιμάκια για τις κοπές δέντρων με το απαιτούμενο προσωπικό και δεν έχουν και τα κατάλληλα μηχανήματα. Για παράδειγμα δεν έχουν γερανό, έχουν μόνο αρπάγη. Η πιθανότητα είναι όλοι οι αρμόδιοι από την επιθεώρηση εργασίας μέχρι την δημοτική αρχή, να τα ρίξουν στον υπάλληλο, ότι εκείνος δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε έγινε μετατόπιση του βάρους και ο εργαζόμενος έπεσε από τον κορμό και τον καταπλάκωσε το δέντρο. Έκοβαν έναν μεγάλο ευκάλυπτο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό