33.2 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Επτά άτομα καλούνται ως ύποπτοι για τη διαρροή των ηχητικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Επτά άτομα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, όσον αφορά τη διαρροή ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Είναι πρώην και νυν στελέχη του ΟΣΕ μεταξύ των οποίων είναι ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, για τα οποία προέκυψε από την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, ότι συμμετείχαν στη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Η κατηγορία για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η εισαγγελική έρευνα δεν περιέλαβε τις καταγγελίες για παρεμβάσεις -μοντάζ -στο ηχητικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε, καθώς εκτιμήθηκε νομικά ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά εφόσον δεν προκλήθηκε από την καταγγελλόμενη αλλοίωση, έννομη συνέπεια. Και αυτό γιατί στα χέρια του ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την έρευνα της υπόθεσης της τραγωδίας έχει παραδοθεί εξαρχής το σύνολο των καταγραφών της μοιραίας βραδιάς χωρίς αλλοιώσεις.

Να σημειωθεί ότι στις κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις δεν περιλαμβάνονται όσοι δημοσιοποίησαν ηχητικό υλικό, καθώς για να προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε ανάλογη περίπτωση θα πρέπει η δημοσιοποίηση να προκαλεί βλάβη είτε στο Δημόσιο είτε σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Αυτή η παράμετρος δεν προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό