26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Τραγωδία σε πτήση από Λονδίνο προς Σιγκαπούρη: Πρώτες εικόνες μετά από τις τρομακτικές αναταράξεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Το απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες της πτήσης από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη με Boeing 777-300ER – Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 30 τραυματίστηκαν από τις ισχυρές αναταράξεις στον αέρα

5
SHARES

Σοκάρει η νέα τραγωδία στον αέρα, σε πτήση που εκτελούσε η αεροπορική Singapore Airlines με προορισμό από την Σιγκαπούρη προς το Λονδίνο.

Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν με τις πρώτες εικόνες μετά την προσγείωσή του να κάνουν τον γύρω του κόσμου.

Η πτήση SQ321 της Singapore Airlines που έφυγε από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρές αναταράξεις όταν εισήλθε στον εναέριο χώρο της Σιγκαπούρης, που πλήττεται από ισχυρές τροπικές καταιγίδες. Το Boeing 777-300ER εξετράπη προς Μπανγκόγκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 229 άτομα, εκ των οποίων τα 18 ήταν μέλη του πληρώματος και τα 211 επιβάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. «Η Singapore Airlines εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος», ανέφερε.

A Singapore Airlines Boeing 777-312(ER) aircraft (9V-SWM) operating flight SQ321 from London (LHR) to Singapore (SIN) hit an air pocket and made an emergency landing at Suvarnabhumi Airport, Bangkok (BKK) at 3:34 pm today. Initial reports indicate 20 people were injured.… pic.twitter.com/G4TH7Vs2xX

— FL360aero (@fl360aero) May 21, 2024

Ενας επιβάτης, 28 ετών, δήλωσε ότι οι αναταράξεις είχαν σαν αποτέλεσμα όσοι δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας να χτυπήσουν στο ταβάνι της καμπίνας.

«Ξαφνικά το αεροσκάφος άρχισε να παίρνει κλίση και υπήρξαν αναταράξεις, οπότε άρχισα να προετοιμάζομαι για το τι θα συνέβαινε, και πολύ ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική βουτιά, οπότε όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι».

«Κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στο ταβάνι, στα ντουλάπια αποσκευών και τα βαθούλωσαν, χτύπησαν στα σημεία όπου βρίσκονται τα φώτα και οι μάσκες και τα έσπασαν», είπε.

Πόσο πρέπει να μας τρομάζουν οι αναταράξεις;

Ωστόσο πρόσφατα ένας πιλότος αεροπλάνου αποκάλυψε γιατί οι επιβάτες δεν πρέπει να φοβούνται τις εκνευριστικές αναταράξεις. Οι αναταράξεις μπορεί να φαίνονται σαν να πέφτει το αεροσκάφος από τον ουρανό – ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι τόσο τρομερή όσο φαίνεται.

Σύμφωνα με την New York Post, ένας Ολλανδός πιλότος έκανε τους επιβάτες να ηρεμήσουν αφού είπε γιατί οι άνθρωποι γενικά δεν πρέπει να φοβούνται αυτές τις ανωμαλίες στην πορεία της πτήσης, περιγράφοντας λεπτομερώς την εξήγησή του σε ένα βίντεο στο TikTok με περισσότερες από 3,6 εκατομμύρια προβολές.

«Οι αναταράξεις είναι ένα φυσικό μέρος της πτήσης και δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αεροπλάνο», διαβεβαίωσε ο άγνωστος ιπτάμενος τους θεατές στο βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της KLM Royal Dutch Airlines. Το γεγονός που μοιάζει με καταστροφικό, στην πραγματικότητα συμβαίνει λόγω αρκετά αθώων «αλλαγών της ροής του αέρα γύρω από το αεροπλάνο», εξήγησε.

«Καθώς το αεροπλάνο πετάει, συναντά διαφορετικές αέριες μάζες με διαφορετικές θερμοκρασίες, με ταχύτητες και κατευθύνσεις ανέμου», περιέγραψε ο πιλότος. «Αυτές οι αέριες μάζες οδηγούν σε διαφορετικούς θύλακες πυκνότητας, που οδηγούν σε αναταράξεις. Όταν το αεροπλάνο πετάει μέσα από αυτούς τους θύλακες, μπορεί να παρουσιάσει ορισμένα χτυπήματα και κραδασμούς», είπε.

Πρόσφατα ένας άλλος πιλότος της United Airlines ονόματι Rob Biddle παρομοίασε επίσης την αίσθηση αυτή με τις «ανωμαλίες του δρόμου όταν οδηγείτε» σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Fox News.

Σχετικές ειδήσεις



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό