28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Τραγικό δυστύχημα» η πυρκαγιά από το ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε «τραγικό δυστύχημα» την πυρκαγιά που προκλήθηκε λόγω του ισραηλινού πλήγματος στη Ράφα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 45 Παλαιστίνιοι.

«Στη Ράφα έχουμε ήδη απομακρύνει περίπου ένα εκατομμύριο αμάχους, αλλά παρά τις προσπάθειες να μην τους βλάψουμε, συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα», είπε ο Νετανιάχου.

Ο στόχος της επίθεσης

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος της επίθεσης ήταν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς. Ωστόσο, το πλήγμα προκάλεσε πυρκαγιά η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα σε καταυλισμό εκτοπισμένων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και εκατοντάδες άλλοι να τραυματιστούν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.

«Για εμάς είναι τραγωδία, για τη Χαμάς (είναι) στρατηγική», υποστήριξε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση. «Δεν σκοπεύω να σταματήσω τον πόλεμο πριν από την επίτευξη όλων των στόχων που έχουμε θέσει. Εάν υποχωρήσουμε, η σφαγή (σ.σ. της 7ης Οκτωβρίου) θα ξανασυμβεί», ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε επίσης

Στους 45 οι νεκροί από το χτύπημα του Ισραήλ στη Ράφα – Πλήρη διερεύνηση ζητεί ο ΟΗΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό