19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρίτη θέση για την Ιταλία στο Νations League

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία ήθελε περισσότερο τον αγώνα παίζοντας μπροστά στο κοινό της, στην «Allianz Arena» (Τορίνο) κι ακριβώς 100 μέρες μετά τη νίκη επί του Βελγίου με 2-1 στα προημιτελικά του Euro 2020, νίκησε ξανά τον ίδιο αντίπαλο, με το ίδιο σκορ και κατάκτησε την τρίτη θέση στο φάιναλ-4 του Nations League.

Το παιχνίδι πήρε καλό ρυθμό από την αρχή και στο 3΄ πλασέ του Κιέζα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουρτουά, στο 7΄ ο Μπατσουαγί σούταρε άουτ και στο 18΄ μακρινό σουτ του Μπεράρντι βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουρτουά, που απέκρουσε με υπερένταση.

Στο 25΄ οι Βέλγοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν από ατομική ενέργεια και γύρισμα του Μπατσουαγί ο Σαλεμάκερς πλάσαρε με τη μία στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι εν συνεχεία στην αγκαλιά του Ντοναρούμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους «ατζούρι», καθώς πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό ο Μπαρέλα με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0 για την Ιταλία.

Το Βέλγιο στο 60΄ είχε και δεύτερο δοκάρι, με τον Μπατσουαγί, ο οποίος από πλάγια δεξιά στην περιοχή εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε έξω.

Δοκάρια το Βέλγιο; Γκολ η Ιταλία… Στο 63΄ ο Κιέζα έκανε ατομική ενέργεια και ο Καστάν τον ανέτρεψε εντός περιοχής, με τον Μπεράρντι να εκτελεί στο 65΄ και να νικά τον Κουρτουά, παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο 69’ ο Ντοναρούμα απέκρουσε το πλασέ του Αλντερβάιρελντ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 77΄ είπε ξανά όχι στον Βέλγο αμυντικό.

Στο 82΄ ο Καράσκο είχε νέο δοκάρι για τους «κόκκινους διαβόλους» (αριστερό κάθετο), αλλά στο 86΄ και ύστερα από αντεπίθεση ο Ντε Μπρόινε έδωσε στον Ντε Κέτελερ, που μείωσε στο τελικό 2-1 για ένα Βέλγιο που δεν είχε διαθέσιμους Λουκάκου και Εντέν Αζάρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό