22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρία χρόνια για την εξέλιξη ενός νέου ελαστικού (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ανάπτυξη των ελαστικών Michelin Pilot Sport S 5 για τη Mercedes-AMG GT ήταν μια σχολαστική διαδικασία που διήρκεσε τρία χρόνια.

Οι μηχανικοί της Michelin επεξεργάστηκαν 25 διαφορετικές μείγματα για τα μπροστινά ελαστικά και 20 για τα πίσω πριν οριστικοποιήσουν τον τέλειο συνδυασμό.

Αυτά τα ελαστικά κατά παραγγελία, αν και μοιράζονται το ίδιο όνομα με την έκδοση που διατίθεται στην αγορά, διαθέτουν μοναδικές συνθέσεις καουτσούκ που έχουν προσαρμοστεί ειδικά για την AMG GT.

Ο σχεδιασμός του ελαστικού περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές συνθέσεις: το εσωτερικό πέλμα εστιάζει στην πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα, το μεσαίο τμήμα είναι βελτιστοποιημένο για απόδοση στο στεγνό και το εξωτερικό τμήμα είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ υψηλής αντοχής κατάλληλο για χρήση σε πίστα.

Τα πίσω ελαστικά ενσωματώνουν επίσης ένα μείγμα για υγρές και στεγνές συνθήκες.

Ο Pierre-Antoine Gregoire, ο επικεφαλής οδηγός εξέλιξης, τόνισε την πρόκληση της επίτευξης ισορροπίας μεταξύ βρεγμένης και στεγνής ασφάλτου, κάτι που ήταν προϋπόθεση από τη Mercedes.

Η διαδικασία εξέλιξης περιελάμβανε τη λεπτομερή ρύθμιση διαφόρων πτυχών της απόδοσης των ελαστικών, όπως η σταθερότητα στην ευθεία, η αίσθηση του τιμονιού και η απόκριση του πλευρικού τοιχώματος κατά τη διάρκεια γρήγορων ελιγμών.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα ελαστικό που να συμπληρώνει ιδανικά την ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και τα συστήματα πέδησης της AMG GT, εξασφαλίζοντας κορυφαίες επιδόσεις σε ποικίλες συνθήκες οδήγησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό