22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρία πανέμορφα χωριά με εύκολη πρόσβαση για τριήμερο

Ειδήσεις Ελλάδα

Προτάσεις για όλα τα γούστα

Φεύγεις Πέμπτη βράδυ ή Παρασκευή πρωί και έχεις τον χρόνο να εξερευνήσεις άγνωστα μέρη και να ζήσεις καινούριες εμπειρίες στα όμορφα ελληνικά χωριά.

Αν ταξιδεύεις με οικογένεια, σίγουρα η πρόσβαση είναι ένα ζήτημα που σε απασχολεί ώστε να είναι ξεκούραστη και απολαυστική και η διαδρομή.

Αμπελάκια – Λάρισα

Σε απόσταση 380 χιλιομέτρων από την Αθήνα, βρίσκεται ένα χωριό με αρχοντικά που μοιάζουν κρεμασμένα στην πλαγιά του βουνού και φύση που σε κάνει να ηρεμείς από το πρώτο λεπτό. Τα Αμπελάκια της Λάρισας είναι ένα χωριό διαφορετικό από τα συνηθισμένα στους πρόποδες του όρους Όσσα μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από τα Τέμπη. Ένας προορισμός όχι πολύ γνωστός αλλά ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για ένα τριήμερο. Καλή φιλοξενία, εύκολη πρόσβαση, φυσιολογικές τιμές και γευστική γαστρονομία. Θα περπατήσεις σε μονοπάτια, θα χαιρετίσεις τους φιλόξενους κατοίκους στα λιθόστρωτα δρομάκια και θα γνωρίσεις από κοντά μια διαφορετική ιστορική γωνιά της Ελλάδας.

Αμφίκλεια

Σταθερή και αγαπημένη επιλογή όσων θέλουν Παρνασσό αλλά όχι Αράχωβα. Βρίσκεται σε απόσταση 170 χιλιομέτρων από την Αθήνα, έχει εύκολη πρόσβαση και μπορείς να πας άνετα για τριήμερο, ακόμη και για Σαββατοκύριακο. Αν θες να είσαι στη σκιά του Παρνασσού, να απολαμβάνεις τη φύση και το χιόνι αλλά δε θες τόσο κοσμοπολίτικες καταστάσεις όσο στην Αράχωβα, τότε η Αμφίκλεια είναι αυτό που ψάχνεις. Μπορεί να αποτελέσει, επίσης, την λύση της τελευταίας στιγμής λόγω της κοντινής και εύκολης πρόσβασης αλλά και των τιμών που είναι καλές για δυο ή τρεις διανυκτερεύσεις. Το καλό φαγητό, ειδικά το κρέας, στην Αμφίκλεια είναι δεδομένο. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς ένα ξεχωριστό εκκλησάκι, την Αγία Ιερουσαλήμ, αν βρεθείς εκεί.

Νεοχώρι – Καρδίτσα

Στην Θεσσαλία και ο επόμενος προορισμός που σου προτείνουμε και μιλάμε για το Νεοχώρι Καρδίτσας. Μην σε τρομάζει η απόσταση μιας και η πρόσβαση είναι εύκολη και δε θα δυσκολευτείς. Αν έχεις δε, στο μυαλό σου, έναν προορισμό με μοναδική θέα τότε πέτυχες διάνα. Σκέψου να ξυπνάς το πρωί και να έχεις στα πόδια σου την μοναδική σε ομορφιά λίμνη Πλαστήρα. Μάλλον ετοιμάζεις ήδη βαλίτσες. Το Νεοχώρι προσφέρει θέα όχι μόνο στην λίμνη αλλά και στα χιονισμένα Άγραφα αποτελώντας το καλύτερο χαλαρωτικό. Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τις τοπικές πίτες αλλά και την περίφημη τηγανιά.

Σύντομα θα επιστρέψεις σε αυτό το γραφικό χωριό της Καρδίτσας για σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό