16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τράκαρε επίτηδες ο Perez στο Μονακό, και ενόχλησε τον Verstappen;

Ειδήσεις Ελλάδα

Πληθαίνουν οι αναφορές στον διεθνή και -κυριότερα- στον ολλανδικό Τύπο για τους λόγους για τους οποίους ο Max Verstappen αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της Red Bull στο GP της Βραζιλίας, και να αφήσει τον Sergio Perez να τερματίσει στην 6η θέση. Αυτό θα έδινε στον Μεξικανό δυο βαθμούς πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα οδηγών στη μάχη του με τον Charles Leclerc για την δεύτερη θέση.

Μετά την λήξη του αγώνα στην πίστα του Interlagos, o Verstappen ακούστηκε να λέει -μέσω της ενδοεπικοινωνίας- στον αρχιμηχανικό του ότι έχει κάνει γνωστούς τους λόγους για τους οποίους δεν θα κάνει κάτι τέτοιο, και τον προέτρεπε να μην του ξανά δοθεί μια τέτοια εντολή.
Έκτοτε, υπάρχουν πολλές αναφορές ότι η στάση του Verstappen πηγάζει από τον φετινό αγώνα στο πριγκιπάτο του Μονακό. Πιο συγκεκριμένα, ο Perez είχε μια έξοδο στον τελευταίο του γύρο στις κατατακτήριες στην Portier (στροφή 8), με τον Carlos Sainz να πέφτει πάνω του, και ως αποτέλεσμα να βγει η κόκκινη σημαία λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να ολοκληρωθούν πρώιμα οι κατατακτήριες, στερώντας από τον Ολλανδό μια ευκαιρία να πάρει την pole position. Στον Κυριακάτικο αγώνα, ο Perez εκκίνησε από την 3η θέση, μια μπροστά από τον Verstappen, με τον Μεξικανό να δέχεται τα δώρα της Ferrari και να κερδίζει στους δρόμους του Μονακό. Τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Carlos Sainz, ενώ στο τρίτο σκαλί του podium ανέβηκε ο Max Verstappen.

Αναλύοντας την τηλεμετρία στις δυο γρήγορες προσπάθειες του Perez στο Q3 των κατατακτηρίων του Σαββάτου, θα δεις τον Perez στη δεύτερη προσπάθεια του να “σανιδώνει” το γκάζι λίγο πριν το apex της 8ης στροφής, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του πίσω μέρους της μονοθέσιου του και να πέσει στις προστατευτικές μπαριέρες.

Παρότι τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Perez παραδέχτηκε στη Red Bull ότι το έκανε επίτηδες, δεν θα μάθουμε αν όντως αυτό ισχύει. Επίσης, προκαλεί εντύπωση που ήρθε τώρα στην επιφάνεια αυτό το συμβάν.
Λίγες ημέρες μετά το GP του Μονακό, ο Jos Verstappen -γράφοντας στο site του Max- άσκησε έντονη κριτική και επέκρινε τη Red Bull ότι πέταξε βαθμούς. Επιπλέον, είχε τονίσει ότι η αυστριακή ομάδα θα έπρεπε να είχε διαφορετική στρατηγική και να βοηθούσε τον Verstappen να προσπεράσει τον Perez στο Μονακό, έτσι ώστε να πάρει τους 10 επιπλέον βαθμούς. Ο Jos Verstappen πρόσθεσε πως η Red Bull δεν έκανε τις σωστές στρατηγικές επιλογές και έπρεπε να είχε βάλει πρώτα τον γιο του για αλλαγή ελαστικών από ενδιάμεσα σε σλικ.
Στο δια ταύτα, ο Perez έγραψε στα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα πως έχει αφήσει πίσω του το περιστατικό της Βραζιλίας, έχοντας συζητήσει με τον Verstappen και την ομάδα, λέγοντας πως το θέμα έχει λυθεί.
Bonus! Δες τον Perez να μιμείται πως οδηγεί έναν ολόκληρο γύρο με κλειστά τα μάτια στη πίστα του Μεξικού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό