28.6 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Yangwang U9 σπάει τα κοντέρ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Yangwang U9 είναι πλέον το τρίτο ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο!

Το νέο hypercar της BYD κατάφερε να φτάσει τα 373 χλμ./ώρα, κατακτώντας την τρίτη θέση στη λίστα των ταχύτερων ηλεκτρικών μοντέλων.

Με αυτή την επίδοση, ξεπερνά κορυφαία μοντέλα όπως το Pininfarina Battista (357 χλμ./ώρα) και το Lotus Evija (350 χλμ./ώρα). Μόνο το Rimac Nevera (415 χλμ./ώρα) και το Aspark Owl (437 χλμ./ώρα) βρίσκονται μπροστά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη παρουσίασή του, η εταιρεία είχε αναφέρει μέγιστη ταχύτητα 300 χλμ./ώρα, αλλά το U9 ξεπέρασε τις προσδοκίες, χάρη στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του που αποδίδουν 1.288 ίππους και 1.682 Nm ροπής.

Ο σχεδιασμός του U9 είναι εξίσου εντυπωσιακός με επιθετικά χαρακτηριστικά όπως τα φώτα σχήματος C και η αγωνιστική αεροτομή, ενώ το ανθρακόνημα προσθέτει μια επιπλέον αίσθηση πολυτέλειας και ελαφρότητας.

Παρά τις κορυφαίες επιδόσεις και τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό, η τιμή του αναμένεται να είναι λίγο πάνω από τις 200.000 ευρώ, καθιστώντας το εξαιρετικά ανταγωνιστικό.

Το Yangwang U9 αποδεικνύει τη φιλοδοξία της Κίνας να αναδειχθεί σε ηγετική δύναμη στην κατηγορία των υπερπολυτελών ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων, διεκδικώντας μερίδιο από τις καθιερωμένες ευρωπαϊκές και αμερικανικές μάρκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό