21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το WhatsApp θα σταματήσει να λειτουργεί αν δεν δεχτείτε τους νέους όρους

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Στο επίσημο site του WhatsApp, δόθηκαν λεπτομέρειες για το πως θα συμπεριφερθεί η εφαρμογή στην περίπτωση που κάποιος χρήστης δεν δεχτεί τους νέους όρους χρήσης.

Έτσι λοιπόν, για αυτούς τους χρήστες, η εφαρμογή θα δείχνει μια ειδοποίηση με την οποία θα ζητά την αποδοχή. Μετά από μερικές εβδομάδες οι χρήστες θα βλέπουν μια επίμονη υπενθύμιση για αυτό. Σε αυτή τη φάση, η εφαρμογή θα μπει σε φάση περιορισμένης λειτουργικότητας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση στην λίστα με τις συνομιλίες. Αν γίνει λήψη κάποιου μηνύματος, θα μπορεί αυτό να ανοίγει μέσα από τα notifications και η απάντηση θα δίνεται από εκεί. Επίσης θα μπορούν να γίνονται φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο χρήστης θα σταματήσει να λαμβάνει κλήσεις και μηνύματα, εντελώς.

Το WhatsApp δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένες καταληκτικές ημερομηνίες για όλα αυτά που περιγράψαμε, και δίνει την εντύπωση ότι θα διαφέρει από χρήστη σε χρήστη. Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει η ημερομηνία της 15ης Μαΐου πλέον, πέρα από το γεγονός ότι οι χρήστες θα μπορούν να αποδεχτούν τους όρους και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, μετά από αυτή τη μέρα.

Το WhatsApp υποσχέθηκε ότι δεν θα σβήσει λογαριασμούς. Όμως όπως δείχνουν τα πράγματα η εφαρμογή θα γίνει εντελώς άχρηστη, στην περίπτωση που κάποιος δεν αποδεχτεί τους όρους.

Στις αρχές του χρόνου το WhatsApp ανανέωσε τους όρους χρήσης, οι οποίοι είχαν να κάνουν κυρίως με το πως κάποιος έρχεται σε επαφή με εταιρίες μέσω της εφαρμογής, για σκοπούς διαφήμισης. Ο αρχικός τρόπος με τον οποίο η εταιρία προσπάθησε να επικοινωνήσει αυτή την αλλαγή ήταν ασαφής, η οποία προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε όλους.

Από τότε, η εταιρία είναι στη διαδικασία να ενημερώνει τους χρήστες τι ακριβώς σημαίνουν οι αλλαγές. Επίσης, έγινε ελαστική σε ότι αφορά την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου. Όμως όλοι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι, όπως και να έχει, η εφαρμογή θα γίνει εντελώς άχρηστη κάποια στιγμή στο μέλλον, από τη στιγμή που κάποιος αρνείται να πατήσει το πλήκτρο με την ένδειξη «αποδοχή».

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό