22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το VW Golf της επόμενης γενιάς θα είναι ηλεκτρικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλά ακούγονται και ακόμα περισσότερα φημολογούνται για την τύχη του πιο ιστορικού μοντέλου της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας των τελευταίων δεκαετιών. Το VW Golf βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, με την εταιρία να έχει πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις για αυτό.
Η πρώτη απόφαση αφορά την τρέχουσα γενιά του, η οποία θα έχει ένα facelift μέσα στο 2024 ώστε να συνεχίσει για δυο-τρία χρόνια ακόμα.
Για την επόμενη γενιά πάντως, που θα εμφανιστεί σε πέντε χρόνια από τώρα, στελέχη της εταιρίας έχουν δηλώσει ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.
Ένα ακόμα ζήτημα που μένει να επιβεβαιωθεί είναι το αν θα παραμείνει το όνομα “Golf” στην γκάμα της VW.
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα ονομάζεται ID. Golf και θα τοποθετηθεί μεταξύ ID. 3 και ID. 2 το οποίου θα παρουσιαστεί μέχρι το 2025.
Πάντως η 9η γενιά του Golf έχει ακόμα πολύ δρόμο, καθώς η 8η γενιά θα υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμα, με όλες τις εξηλεκτρισμένες λύσεις αλλά και συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Στόχος της εταιρίας είναι να ανανεώσει και την σχεδιαστική της γλώσσα αλλά και να διεκδικήσει και πάλι την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις, την οποία έχει χάσει από την Toyota.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό