24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Volvo EX90 είναι έτοιμο και στον δρόμο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από τρεις μήνες ξεκίνησε η παραγωγή του ολοκαίνουριου, αμιγώς ηλεκτρικού Volvo EX90 στο εργοστάσιο της εταιρίας έξω από το Charleston της Ν. Καρολίνας των Η.Π.Α. Ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό “Denim Blue” που προοριζόταν για έναν πελάτη στις Η.Π.Α. με την παράδοση να είναι προγραμματισμένη για κάποια στιγμή αργότερα εντός του έτους. Ενδεχομένως αυτή η στιγμή να έφτασε καθώς η Volvo ανακοίνωσε ότι η αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα της, το θηριώδες EX90 “είναι έτοιμο και στον δρόμο”. Η πρώτη παρτίδα του μεγάλου SUV μηδενικών εκπομπών έχει ξεκινήσει για τους αντιπροσώπους της σουηδικής μάρκας τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη και οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους πριν το τέλος του μήνα.
Να θυμίσουμε ότι το EX90 είναι η νέα ναυαρχίδα της Volvo και θέτει νέα στάνταρ για την δημοφιλή εταιρία τόσο στην ασφάλεια όσο και στην βιωσιμότητα και την ανθρωποκεντρική τεχνολογία που κάνει την ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και πιο απολαυστική. Όταν λοιπόν η Volvo αποφάσισε να δοκιμάσει τη νέα ναυαρχίδα της, οι απαιτήσεις ήταν πάρα πολλές και ο πήχης πολύ ψηλά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ο επικεφαλής της Volvo, Jim Rowan, έχει αναλάβει καθήκοντα δοκιμαστή και τελικού κριτή καθώς μαζί με μερικούς συναδέλφους πήρε ένα EX90 και διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – από το εργοστάσιο έξω από το Charleston, στην Καλιφόρνια.

“Με βάση αυτό το ταξίδι μπορώ να πω με αυτοπεποίθηση ότι το EX90 είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχουμε κάνει. Αφού το οδήγησα για 950 χιλιόμετρα μέσα από τρεις πολιτείες των Η.Π.Α. σε διάφορες συνθήκες και επιφάνειες, έχω μόνο θετικές αναμνήσεις. Η φόρτιση, η οδική συμπεριφορά, η άνεση, η ησυχία της καμπίνας και το επικό ηχοσύστημα, η αξιοπιστία, η τεχνολογία και η αίσθηση της επιφάνειας διεπαφής του συστήματος infotainment. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν ένα Volvo σαν κι αυτό. Το EX90 είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την Volvo και αυτή ξεκινά τώρα.“
Δεν είναι όμως μόνο ο λόγος του επικεφαλής της Volvo. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου άλλωστε… Θα εξακριβώσουμε την εμπειρία του Jim Rowan από πρώτο χέρι καθώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρισκόμαστε στην επίσημη πρεμιέρα/παρουσίαση του EX90 στη Σουηδία αλλά περισσότερα γι’ αυτό τις προσεχείς ώρες. Το Volvo EX90 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που λειτουργεί χάρη σε ένα “core system”. Ο υπολογιστής τεχνητής νοημοσύνης του νέου μοντέλου έχει χτιστεί πάνω στην Nia Drive πλατφόρμα και σε συνδυασμό με την Snapdragon Cockpit Platform της Qualcomm Technologies και το λογισμικό που εξέλιξαν οι μηχανικοί της Volvo, “τρέχουν” όλες τις βασικές λειτουργίες στο εσωτερικό του οχήματος, από την ασφάλεια και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης μέχρι την διαχείριση της μπαταρίας με το αποτέλεσμα να είναι μία εμπειρία χρήσης με πολύ υψηλότερο βαθμό απόκρισης και ευκολίας.

Το EX90 έχει γεννηθεί ευφυές και συνδεδεμένο, με ενσωματωμένη την σουίτα της Google και ένα μεγάλο εύρος αισθητήρων που περιλαμβάνει radar, κάμερες και LiDAR, με το τελευταίο να παρέχεται από την Luminar για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Η συλλογή των δεδομένων από τους αισθητήρες μαζί με την always-on σύνδεση 5G και τις κανονικές over-the-air αναβαθμίσεις επιτρέπουν στην Volvo να βελτιώνει τις λειτουργίες του οχήματος και την χρηστικότητα του όσο περνά ο χρόνος. Με άλλα λόγια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία, το EX90 έχει σχεδιαστεί για να μεγαλώσει και να εξελιχθεί μαζί σου. Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την αυτονομία που αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα, τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας αλλά και την εστίαση στην βιωσιμότητα που αποδεικνύεται όχι μόνο από την χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και από το γεγονός ότι θα είναι το πρώτο Volvo με διαβατήριο μπαταρίας και μάλιστα πολύ νωρίτερα από το 2027 που θα το ζητήσει η Ε.Ε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό