22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Viritech Apricale θα είναι το πρώτο hypercar με υδρογόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον τελευταίο καιρό το υδρογόνο, ως καύσιμο για τις ενεργειακές κυψέλες, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, ενώ εμφανίζεται κυρίως ως μια πολύ σοβαρή επιλογή για την κίνηση μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων.

Τώρα όμως έρχεται μια βρετανική startup, η Viritech, η οποία παρουσίασε τα πλάνα της για την κατασκευή ενός υπερ- αυτοκινήτου με σύστημα πρόωσης ενεργειακών κυψελών και βέβαια καύσιμο υδρογόνο.

Οι μηχανικοί της μάρκας επέλεξαν τις ενεργειακές κυψέλες σε σχέση με ένα κλασικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης λόγω του μικρότερου μεγέθους και των λιγότερων κιλών του. Που σε ένα σπορ μοντέλο παίζουν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο…
Ταυτόχρονα εξελίσσουν ένα ειδικό ρεζερβουάρ για το υδρογόνο, που γενικά είναι δύσκολο στη συνολική διαχείρισή του, το οποίο θα είναι ενεργό δομικό στοιχείο του πλαισίου.

To Apricale σύμφωνα με την Viritech θα ανταγωνίζεται άμεσα μοντέλα σαν το Tesla Roadster ή τη Lotus Evija, κάτι που σημαίνει πως θα αποδίδει περί τους 1.000 ίππους. Η τιμή του θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν 25. Το ύψος πάντως της ετήσιας παραγωγής θα περιορίζεται το πολύ στα 9.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό