24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το trade που χάρισε τα υψηλότερη ετήσια κέρδη όλων των εποχών στον κλάδο των hedge funds

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Citadel του Κεν Γκρίφιν έβγαλε κέρδος ύψους 16 δισ. δολαρίων  για τους πελάτες της πέρυσι, παρουσιάζοντας σαφώς καλύτερες επιδόσεις από τη συνολικά αγορά των hedge funds και χάρη σε ένα από τα επιτυχημένα στοιχήματα στον χρηματοοικονομικό κόσμο.

Τα κορυφαία 20 hedge funds είχαν αθροιστικά κέρδη ύψους 22,4 δισ. δολαρίων το 2022 σύμφωνα με υπολογισμούς της LCH Investments. Το κέρδος της Citadel ήταν το υψηλότερο ετήσιο που έχει καταγραφεί ποτέ από hedge fund, υπερβαίνοντας τα 15 δισ. δολάρια που είχε βγάλει ο Τζον Πόλσον με το δικό του fund το 2007, ποντάροντας ουσιαστικά στην κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου. Εκείνο το στοίχημα είχε περιγραφεί ως το «πιο σπουδαίο trade όλων των εποχών» (Greatest trade ever) στο ομώνυμο βιβλίο του Γκρέγκορι Ζάκερμαν.

Αν κοιτάξει κανείς ωστόσο πέρα από τους κολοσσούς της αγοράς των hedge funds, θα δει ότι το 2022 ήταν μία άκρως απογοητευτική χρονιά για τον κλάδο. Συνολικά τα hedge funds εμφάνισαν ζημιές 208 δισ. δολαρίων πέρυσι. Ενώ τα 20 κορυφαία funds είχαν μέση απόδοση 3,4%, τα υπόλοιπα είχαν μέσες απώλειες 8,2%, σύμφωνα με υπολογισμούς της LCH, που δημοσιεύει το Bloomberg.

Η Citadel που ξεχώρισε είναι ένα fund που ακολουθεί στρατηγική μεγάλης διαφοροποίησης και δεν ποντάρει στην πτώση ή άνοδο μίας κατηγορίας ενεργητικού. Η διαφοροποίηση και η ευέλικτη στρατηγική αποδεικνύεται σήμερα, σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας και αστάθειας, το κορυφαίο με διαφορά trade.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό