16.4 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Το timeline των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τις εισηγμένες του Χρηματιστηρίου Αθηνών να έχουν «προίκα» μια ισχυρή κερδοφορία της τάξης των 5,8 δισ. ευρώ από το α’ εξάμηνο του 2024, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στην περίοδο δημοσίευσης των οικονομικών μεγεθών του γ’ τριμήνου, η οποία ξεκινά αυτήν την εβδομάδα.

Μην ξεχνάμε ότι το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου θεωρείται αρκετά «δυνατό» για πολλές εταιρείες, ιδίως όσες έχουν άμεσα οφέλη από τον τουρισμό.

Ποιες μετοχές δίνουν… πνοή στο Χρηματιστήριο

Σε κάθε περίπτωση, οι προσδοκίες των αναλυτών είναι υψηλές, καθώς οι ελληνικές εταιρείες έχουν επιδείξει υψηλή ανθεκτικότητα στο εξωγενές περιβάλλον των προκλήσεων, έχοντας απορροφήσει εν πολλοίς τους περισσότερους κραδασμούς.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν τα επικείμενα μεγέθη, ιδίως εφόσον επιβεβαιωθούν οι θετικές τάσεις, ως μια πρώτη ευκαιρία για «αφύπνιση» της εγχώριας αγοράς.

Η αρχή

Η εκκίνηση, όπως κάθε φορά, δίνεται από τη διοίκηση της Metlen, η οποία την προσεχή Πέμπτη θα δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου και του 9μήνου. Με τη μετοχή να «παίζει» αυτήν την στιγμή μόλις στο 7,4x επί των εκτιμώμενων κερδών του 2024, τα όσα γίνουν γνωστά στις 24 Οκτωβρίου, σίγουρα, θα επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία.

Μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τετάρτη, θα δημοσιεύσει τα θεμελιώδη μεγέθη και η Sarantis, η οποία ετοιμάζεται να δώσει συνέχεια στις ισχυρές επιδόσεις του εξαμήνου, λαμβάνοντας ώθηση κι από την ενσωμάτωση των επιδόσεων της Stella Pack.

Χρηματιστήριο: Τα blue chips που «αδικούνται» από το ταμπλό

Τράπεζες

Στο μέτωπο των τραπεζών, τώρα, με βάση τις μέχρι στιγμής ενημερώσεις των διοικήσεων, η Τρ. Πειραιώς θα καταστήσει γνωστά τα οικονομικά μεγέθη του 9μηνου την 1η Νοεμβρίου.

Θα ακολουθήσει στις 5 Νοεμβρίου η Εθνική Τράπεζα, ενώ στις 7 Νοεμβρίου είναι η σειρά της Eurobank.

Τον κύκλο των τραπεζικών αποτελεσμάτων θα κλείσει η Alpha Bank μία ημέρα αργότερα, δηλαδή στις 8 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα blue chips, σύμφωνα με το οικονομικό ημερολόγιο των εισηγμένων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θα προβεί σε δημοσίευση των οικονομικών μεγεθών στις 30 Οκτωβρίου, ΔΕΗ και Titan Cement θα ακολουθήσουν στις 7 Νοεμβρίου, ενώ ΟΤΕ και Helleniq Energy έχουν «κυκλώσει» στο ημερολόγιο την 14η Νοεμβρίου.

Στις 20 Νοεμβρίου είναι η σειρά των ΟΠΑΠ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Quest Συμμετοχών, με την Ideal Holdings να έπεται στις 21 Νοεμβρίου.

Ανυφαντάκης: Ο tech… Κρητικός με ράλι +50% – Η ελκυστική αποτίμηση και η εκτόξευση των μεγεθών

Οι ημερομηνίες δημοσίευσης των μεγεθών γ’ τριμήνου

Sarantis – 23 Oκτωβρίου Metlen – 24 Οκτωβρίου ΔΑΑ – 30 Οκτωβρίου Πειραιώς -1 Νοεμβρίου Εθνική – 5 Νοεμβρίου ΔΕΗ – 7 Νοεμβρίου Titan – 7 Νοεμβρίου Eurobank – 7 Νοεμβρίου Alpha – 8 Νοεμβρίου ΟΤΕ – 14 Νοεμβρίου Ηelleniq Energy – 14 Νοεμβρίου ΟΠΑΠ – 20 Νοεμβρίου ΕΒΛΑΧΑΛΧΑΛΚΟΡ – 20 Νοεμβρίου

Ντεζαρντάν: Ο Καναδός που συμμετέχει σε (σχεδόν) κάθε προσφορά μετοχών από τις ελληνικές τράπεζες

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό