30.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Subaru Forester περνά στη νέα του, 6η κατά σειρά, γενιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Forester, το πιο δημοφιλές SUV της Subaru για σχεδόν τρεις δεκαετίες, περνά πλέον στην 6η γενιά του, με σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο στην εξωτερική του εμφάνιση όσο και στο εσωτερικό του.   

Το νέο Forester διαθέτει έναν σύγχρονο, κομψό σχεδιασμό που διατηρεί το σκληροτράχηλο στυλ των προκατόχων του. Η μάσκα, οι LED προβολείς και οι έντονες γραμμές του αμαξώματος τονίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα του SUV, ενώ οι καμπύλες των φτερών και τα προστατευτικά στο κάτω μέρος υποδηλώνουν τις κορυφαίες off-road ικανότητες του.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί η τεχνολογία με το σύστημα πολυμέσων Starlink που περιλαμβάνει οθόνη αφής 11,6 ιντσών και υποστηρίζει ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto. Η καμπίνα είναι σχεδιασμένη για άνεση, με ανθεκτικά υλικά και βελτιωμένη ορατότητα χάρη στα μεγάλα παράθυρα, η οποία δεν περιορίζεται ούτε από τα κολωνάκια.

Το νέο Forester ενσωματώνει αναβαθμισμένη τεχνολογία EyeSight Driver Assist, που βελτιώνει την ασφάλεια με δυνατότητες αναγνώρισης ποδηλατών και πεζών, και αυτόματη εφαρμογή φρένων σε περιπτώσεις κινδύνου.

Το πλαίσιο είναι πλέον 10% πιο άκαμπτο, χάρη σε νέες τεχνικές συγκόλλησης και τη χρήση πιο ελαφρών υλικών, γεγονός που συμβάλλει τόσο στη βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών και της άνεσης αλλά και στη μείωση του θορύβου στο εσωτερικό.  

Στις ΗΠΑ το εξαιρετικά επιτυχημένο Forester κινείται από έναν τετρακύλινδρο boxer 2.500 κυβικών και 180 ίππων. Στην Ευρώπη το βασικό σύνολο θα είναι ο επίσης τετρακύλινδος των 2.000 κυβικών με την ήπια υβριδική υποβοήθηση και τους 136 ίππους.

Από εκεί και πέρα το αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive της Subaru προσφέρει πιο γρήγορη απόκριση και καλύτερο έλεγχο τόσο στην άσφαλτο όσο και πέρα από αυτήν, ενώ το X-MODE με δύο λειτουργίες ενισχύει την απόδοση σε δύσκολες συνθήκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό