Home Auto • Moto Το Skoda Enyaq iV 80 γίνεται… τετράκλινο με θέα.

Το Skoda Enyaq iV 80 γίνεται… τετράκλινο με θέα.

Ειδήσεις Ελλάδα

Η φεστιβαλική σεζόν έχει ξεκινήσει για τα καλά και η Skoda Αγγλίας ήθελε να δώσει μία επιπλέον εναλλακτική στους επισκέπτες, τονίζοντας παράλληλα την πρακτικότητα και την ευελιξία του αμιγώς ηλεκτρικού crossover της. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Skoda Enyaq iV 80 FestEVal, το οποίο εξοπλίζεται με μία μονάδα camping της τσέχικης Egoe και μία σκηνή οροφής που μετατρέπουν το μοντέλο σε ένα κινούμενο δωμάτιο με οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί κάποιος για να περάσει καλά όπου κι αν είναι.

Εμφανισιακά, το Enyaq iV 80 FestEVal δεν διαφέρει σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο Enyaq iV αν εξαιρέσει κάποιος το μεγάλο κουτί που φιλοξενεί την σκηνή στην οροφή. Αυτό είναι όμως και ένα στοιχείο που το κάνει πιο ελκυστικό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το στήσιμο του… δωματίου είναι υπόθεση μερικών λεπτών και η πρόσβαση είναι ευκολότατη μέσω μίας σκάλας. Η σκηνή δε, περιλαμβάνει ένα διπλό κρεβάτι, έναν φακό, έναν ανεμιστήρα καθώς και δίχτυα που βοηθούν στην αποθήκευση.

Στο πίσω μέρος του Enyaq iV 80 FestEVal, εκμεταλλευόμενη τα 585 λίτρα του χώρου αποσκευών που γίνονται 1.710 όταν αναδιπλώνονται τα πίσω καθίσματα, η Skoda τοποθέτησε ένα Egoe box. Το άνοιγμα του παρέχει πρόσβαση σε μία μικρή κουζινούλα με νεροχύτη και παροχή νερού, έναν χώρο προετοιμασίας για το μαγείρεμα και αποθηκευτικούς χώρους για οτιδήποτε χρειάζεται ενώ τα μαξιλάρια που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στο αναδιπλούμενο πλαίσιο δημιουργούν ένα επιπλέον διπλό κρεβάτι στην θέση που καταλαμβάνουν τα πίσω καθίσματα. Μπορεί λοιπόν να μην προσφέρει την ίδια άνεση με ένα αυτοκινούμενο, αλλά το Enyaq iV 80 FestEVal μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 άτομα μαζί με οτιδήποτε χρειάζονται αυτά για μερικές ημέρες σε ένα φεστιβάλ (ή στην εξοχή). Μηχανικά δε, ο ηλεκτροκινητήρας των 204 ίππων στον πίσω άξονα συνδυάζεται με μία μπαταρία 82 kWh που παρέχει αυτονομία της τάξης των 544 χιλιομέτρων αν και το επιπλέον βάρος και η χειρότερη αεροδυναμική λόγω των μετατροπών που έχουν γίνει σίγουρα θα έχουν αντίκτυπο στην εμβέλεια του οχήματος. Σε κάθε περίπτωση, το “FestEVal” δεν προορίζεται για την παραγωγή αλλά κατασκευάστηκε για να δείξει η Skoda στους ιδιοκτήτες για τι είναι ικανό το όχημα τους με μερικές προσθήκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version