22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Skoda Elroq μας αποκαλύπτεται σιγά-σιγά

Ειδήσεις Ελλάδα

Βρισκόμαστε στο στάδιο της καμπάνιας teaser του επερχόμενου Elroq που η Skoda “παίζει” με σκίτσα του αμιγώς ηλεκτρικού compact SUV. Στην αρχή η εταιρία μας έδειξε την καμπίνα εστιάζοντας όχι μόνο στο design αλλά και στα καινοτόμα, βιώσιμα υλικά: από το Recytitan για τις επενδύσεις στις πόρτες, τα καθίσματα, το ταμπλό κ.ά., τις ίνες ECONYL και το Technofil, η Skoda επενδύει στα ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά και το εσωτερικό του ολοκαίνουριου Elroq λειτουργεί ως λευκός καμβάς για τις δημιουργικές τάσεις της Skoda και η ίδια φιλοσοφία αντικατοπτρίζεται και στο αμάξωμα. Εκεί όπου δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και η Skoda δεν μας αφήνει άλλωστε, το γεγονός ότι το Elroq θα γίνει το πρώτο μοντέλο της που υιοθετεί την “Modern Solid” σχεδιαστική γλώσσα.

Το πρώτο δείγμα, έστω και κάπως υπερβολικό, έρχεται με τα πρώτα σκίτσα που κατά πάσα πιθανότητα δεν αποτελούν το τελευταίο teaser της Skoda μέχρι το προγραμματισμένο ντεμπούτο του μοντέλο τον Οκτώβριο αλλά σίγουρα κρατούν σε υψηλό επίπεδο το hype και μας υπενθυμίζουν τι περιμένουμε να δούμε σε μερικές εβδομάδες. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Skoda Elroq είναι η Tech-Deck Face, η high-tech μάσκα που φιλοξενεί τη νέα εκδοχή της “κλειστής” γρίλιας και τα διπλά φωτιστικά σώματα με Matrix LED τεχνολογία και γραφικά τα οποία φαίνεται πως συνεχίζονται σε ολόκληρο το πλάτος της μάσκας. Λίγο πιο χαμηλά παρατηρούμε τους λεπτούς αεραγωγούς τα πλαϊνά του προφυλακτήρα και τον μεγαλύτερο, κεντρικό αεραγωγό κάτω από την πινακίδα ενώ όσο προχωράμε προς τα πίσω, η εικόνα γίνεται λίγο ή περισσότερο γνώριμη. Τα πίσω φωτιστικά σώματα για παράδειγμα δεν κρύβουν εκπλήξεις λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον ενώ όπως πάντα, το πακέτο ολοκληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος 19 ή 20 ιντσών. Με το Elroq η Skoda θα λανσάρει για πρώτη φορά και το “Timiano Green” χρώμα που συνδυάζεται ιδανικά με τις “Unique Dark Chrome” λεπτομέρειες.

Κατά τα άλλα, αξίζει να υπενθυμίσουμε όλα αυτά που έχουμε μάθει στο πρόσφατο παρελθόν για το νέο ηλεκτρικό της Skoda. Όπως για παράδειγμα ότι το μήκος του θα είναι στην περιοχή των 4.5 μέτρων και οι χώροι τους θα ανταγωνίζονται τους καλύτερους στην κατηγορία προσφέροντας όχι μόνο άφθονους αποθηκευτικούς στην καμπίνα αλλά και ένα πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα από 470 έως 1.580 λίτρα. Τέλος, το Skoda Elroq θα προσφέρει από 170 έως 300 ίππους καθώς και αυτονομία που θα υπερβαίνει τα 560 χιλιόμετρα ανάλογα με την διαμόρφωση που θα επιλέξει ο εκάστοτε πελάτης φυσικά. Όταν το φορτίο εξαντληθεί δε, η φόρτιση δεν θα διαρκεί περισσότερο από 28 λεπτά που σημαίνει ότι οι αρετές του νέου compact SUV της Skoda δεν περιορίζονται στο αστικό περιβάλλον καθώς μπορεί να γίνει και ο ιδανικός σύντροφος για μεγάλα ταξίδια. Περισσότερα προσεχώς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό