18.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το RML Short Wheelbase είναι ένα τέλειο restomod της Ferrari 250 SWB του 1959

Ειδήσεις Ελλάδα

Η βρετανική GTO Engineering μας έχει δείξει ότι ετοιμάζει το Squalo, ένα νέο αυτοκίνητο με σχεδιασμό που παραπέμπει στα μοντέλα της Ferrari της δεκαετίας του ’60, το οποίο θα κινείται με έναν 4,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα.
Το, επίσης βρετανικό, RML Group, έχει στα σκαριά κάτι ανάλογο, καθώς η αγορά για restomod κατασκευές εκείνης της περιόδου είναι ακμάζουσα. Η RML ονομάζει το project της, Short Wheelbase, και πρόκειται για ένα restomod της Ferrari 250 GT SWB, το οποίο όμως βασίζεται στην Ferrari 550 Maranello.

Αυτό σημαίνει ότι κίνηση παίρνει από έναν 5,5-λίτρων ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, απόδοσης 478 ίππων και 568 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, που στέλνει τη κίνηση στον πίσω άξονα και επιτρέπει στο μοντέλο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα.
Το RML Short Wheelbase θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 30 αυτοκινήτων, με τιμή €1,5 εκατ. Σύμφωνα με την εταιρία τα πρώτα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν να παραδίδονται στους ιδιοκτήτες το 2022. Τα πάντα στο εσωτερικό του είναι επενδυμένα με δέρμα, και μεταξύ άλλων συναντάμε κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, αλουμινένια διακοσμητικά, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, με την οθόνη να κρύβεται μέσα στη κεντρική κονσόλα.

Το αλουμινένιο σώμα της Ferrari 550 Maranello έχει αντικατασταθεί πλήρως με ένα carbon αμάξωμα, με το βάρος της να αγγίζει τα 1.470 κιλά. Η μπαταρία του αυτοκινήτου έχει μεταφερθεί στο πίσω μέρος για καλύτερη κατανομή των μαζών, με τα αμορτισέρ να είναι της Ohlins.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό