22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το PS5 έγινε Pro – Ποια τα νέα χαρακτηριστικά του βελτιωμένου Playstation

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν η Sony αναβαθμίζει την κορυφαία παιχνιδομηχανή, το Playstation γίνεται παγκόσμια είδηση. Τώρα το PS5 έγινε Pro και αποτελεί παγκόσμιο θέμα συζήτησης. Μετά από αρκετούς μήνες γεμάτους με σχετικές φήμες, η Sony ανακοίνωσε, τελικά, επίσημα τη νέα κονσόλα PlayStation 5. Πρόκειται για μια ισχυρότερη εκδοχή, για ένα PS5 Pro.

Λίγες ημέρες μετά την πρόσφατη επιτυχία της με την κυκλοφορία του Astro Bot, ενός παιχνιδιού που αγαπήθηκε αμέσως από κοινό και κριτικούς, η Sony επανέρχεται με την επίσημη ανακοίνωση της νέα εκδοχής του PlayStation 5.

Σε ένα βίντεο παρουσίασης που είχε προαναγγελθεί, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα, ισχυρότερη κονσόλα και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της (χωρίς να το παρακάνει με τεχνικές λεπτομέρειες, όπως είχε γίνει σε παλιότερη παρουσίαση).

Τα νέα χαρακτηριστικά ανέλυσε ο Μάρκ Σέρνι, επικεφαλής αρχιτέκτονας της πέμπτης κονσόλας της Sony (και όχι μόνο, καθώς είχε δουλέψει και στο PS4, μεταξύ άλλων).

Το σύντομο βίντεο, διάρκειας περίπου εννέα λεπτών, εξήγησε πώς θα αναβαθμίσει η εταιρεία την κονσόλα, στη νέα εκδοχή της, αφού πρώτη ο Σέρνι μίλησε για τη δύναμη του PS5 στην πρώτη κυκλοφορία του.

Τα νέα χαρακτηριστικά του PlayStation 5 Pro

Ο Σέρνι εξήγησε πώς οι δημιουργοί παιχνιδιών έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του PS5 και να δώσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες τα γραφικά θα μπορούσαν να «ξεκλειδωθούν» μέσω μιας πιο ισχυρής κονσόλας.

Μίλησε για τα ξεχωριστά modes γραφικών, όπως αυτό που στοχεύει σε υψηλότερο frame rate, το οποίο είναι και αυτό που, όπως είπε ο Σέρνι, προτιμά η πλειοψηφία των gamers. Ωστόσο, modes τέτοιου τύπου μειώνουν την ανάλυση και την ποιότητα των γραφικών, για να μπορέσουν να επιτύχουν καλύτερο αποτέλεσμα στον ρυθμό των καρέ που βλέπουμε στην οθόνη.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, η νέα εκδοχή της κονσόλας θα έχει αυξημένη GPU, γρηγορότερη μνήμη και, έτσι, θα κάνει render κατά 45% γρηγορότερα.

Το νέο Playstation Pro/Credits: blog.playstation.com

Στη συνέχεια, ο Σέρνι ενημέρωσε ότι στο PS5 Pro θα δούμε βελτιωμένο Ray Tracing (τεχνική αποτύπωσης του φωτός σε ψηφιακό περιβάλλον).

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στη νέα κονσόλα θα υπάρχει hardware για machine learning, μια online βιβλιοθήκη που ονομάζεται PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), που θα αναλύει τις εικόνες των παιχνιδιών πίξελ-πίξελ και θα στοχεύει στην πρόσθεση λεπτομερειών, ώστε να αυξάνει την ανάλυση που βλέπουμε με τα μάτια μας.

Ήδη υπάρχοντα παιχνίδια αναμένεται να υποστηριχθούν από τις δυνατότητες της κονσόλας PS5 Pro -η παρουσίαση έδειξε στιγμιότυπα από το The Last of Us Part II, μεταξύ άλλων.

Οι αναβαθμίσεις του PS5 Pro

Όπως αναφέρεται στο PS Blog:

Αναβαθμισμένη GPU: Με το PS5 Pro, αναβαθμίζουμε σε μια GPU που διαθέτει 67% περισσότερες μονάδες υπολογισμού από την τρέχουσα κονσόλα PS5 και 28% ταχύτερη μνήμη. Συνολικά, αυτό επιτρέπει έως και 45% ταχύτερη απόδοση για το gameplay, κάνοντας την εμπειρία πολύ πιο ομαλή.Προηγμένο ray tracing: Προσθέσαμε ακόμα πιο ισχυρό ray tracing που παρέχει πιο δυναμική αντανάκλαση και διάθλαση του φωτός. Αυτό επιτρέπει στις ακτίνες να εκπέμπονται με διπλάσια, και μερικές φορές με τριπλάσια, ταχύτητα σε σχέση με την τρέχουσα κονσόλα PS5.AI-Driven Upscaling: Παρουσιάζουμε επίσης το PlayStation Spectral Super Resolution, ένα AI-driven upscaling που χρησιμοποιεί μια τεχνολογία βασισμένη στη μηχανική μάθηση για να παρέχει εξαιρετικά ευκρινή εικόνα προσθέτοντας εξαιρετική ποσότητα λεπτομέρειας. Πόσο θα κοστίζει το PS5 Pro, πότε θα κυκλοφορήσει

Η νέα κονσόλα θα κοστίζει 799 ευρώ, σύμφωνα με την παρουσίαση. Το PS5 Pro θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου 2024, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο PS Blog, το ύψος της νέας κονσόλας είναι ίδιο με του αρχικού PS5, όπως και το πλάτος. «Οι παίκτες μπορούν να προσθέσουν ένα Ultra HD Blu-ray Disc Drive ή να αλλάξουν τα καλύμματα της κονσόλας όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα» αναφέρεται.

Θα περιλαμβάνει έναν δίσκο SSD 2TB, ένα ασύρματο χειριστήριο DualSense και ένα αντίγραφο του Astro’s Playroom προεγκατεστημένο. Το PS5 Pro είναι διαθέσιμο ως κονσόλα χωρίς δίσκο, με τη δυνατότητα να αγοράσετε ξεχωριστά το Disc Drive.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό