24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ProRes 4K διαθέσιμο από τα 256GB και πάνω

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο California streaming event, η Apple έδειξε με υπερηφάνεια τη δυνατότητα του iPhone 13 Pro να γράφει βίντεο 4Κ σε ProRes format. Η δυνατότητα αυτή, βέβαια, δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις του iPhone 13 Pro.

Αναλυτικότερα, το iPhone 13 Pro θα επιτρέπει στον κάτοχο του να καταγράφει βίντεο σε ProRes, σε ποιότητα 4Κ, από το μοντέλο με τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 256 GB και ανώτερο και όχι στα μοντέλα με την χαμηλότερη μνήμη. Η Apple έδωσε μεγάλη έμφαση σε αυτό το χαρακτηριστικό στην παρουσίασή της, καθώς θεωρεί ότι είναι ένα στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Η λογική πίσω από τη χρήση του προτύπου ProRes σε συνδυασμό με το 4Κ είναι να δίνει κίνητρο στους mobile κινηματογραφιστές να έχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα οπτικά, χωρίς να γεμίζει η εσωτερική μνήμη του iPhone 13 Pro. Έτσι, τα μοντέλα με 256, 512 GB και 1 ΤΒ μπορούν να καταγράφουν βίντεο 4Κ σε 30 fps, ενώ το μοντέλο των 128 GB μπορεί να τραβά ProRes σε 30 fps, σε μέγιστη ποιότητα 1080p.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό