21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Polestar 6 των 884 ίππων στην αγορά το 2026!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Polestar συνεχίζει να εμπλουτίζει την γκάμα της και έχοντας ήδη οριστικοποιήσει το πρόγραμμα της μέχρι το 2025 με το λανσάρισμα του “3” SUV, του “4” coupe/SUV και του “5” coupe, κοιτάζει πέρα από τα μέσα της δεκαετίας. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι το O2 Concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο και ο Thomas Ingenlath ανέφερε πως θα είναι “ανεύθυνο” να μην εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από ένα πρωτότυπο, θα περάσει στην παραγωγή το 2026 ως το Polestar 6!

Να θυμίσουμε ότι το O2 Concept είναι ένα ανοιχτό, 2+2 grand tourer με σκληρή οροφή και όλες τις επιρροές που μπορεί να επιθυμήσει κάποιος από το εντυπωσιακό Precept Concept με το οποίο η σουηδική εταιρία μας σύστησε τη νέα γλώσσα σχεδιασμού της. Όπως αναφέρει η Polestar στον απρόσμενα αναλυτικό ιστότοπο του επερχόμενου μοντέλου, όπως και το “5” έτσι και το Polestar 6 θα βασίζεται στην αλουμινένια αρχιτεκτονική της και θα χρησιμοποιεί την ίδια ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 800V ενώ θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, χαρίζοντας στο ανοιχτό GT δυνατότητες τετρακίνησης. Οι στόχοι που έχει θέσει δε η εταιρία για το halo μοντέλο της προκαλούν θαυμασμό και σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για την επίτευξη τους. Συγκεκριμένα, η Polestar θέλει να αποσπάσει 884 ίππους από τους δύο ηλεκτροκινητήρες του “6”, οι οποίοι θα επιταχύνουν το “6” στα 100 km/h σε κάτι περισσότερο από 3.1 δευτερόλεπτα και σε συνδυασμό με μία μπαταρία αδιευκρίνιστων προς το παρόν, τεχνικών χαρακτηριστικών, θα προσφέρουν αυτονομία της τάξης των 595+ χιλιομέτρων ανάμεσα στις φορτίσεις.

Όλα αυτά όμως θα έχουν το ανάλογο κόστος με την Polestar να αναφέρει πως τα πρώτα 500 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν θα ανήκουν στην λεγόμενη “LA Concept Edition” που θα έχει διαφορετικές ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών, το ειδικό “Sky” χρώμα (με επιπλέον χρώματα διαθέσιμα φυσικά), γραφικά στα πλαϊνά του αμαξώματος και ένα χαρακτηριστικό εσωτερικό με επενδύσεις από βιώσιμο δέρμα. Η ενδεικτική τιμή αυτής της έκδοσης σύμφωνα με την εταιρία είναι $200.000 ενώ για την δέσμευση ενός εκ των 500 αντιτύπων που θα κατασκευαστούν απαιτείται μία προκαταβολή της τάξης των $25.000.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό