23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Pint of Science επιστρέφει

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από μια δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά για όλο τον πλανήτη το Pint of Science, το παγκόσμιο φεστιβάλ που βγάζει την επιστήμη στα bars, επιστρέφει και θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα. Αν και πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά στις περισσότερες χώρες, το φεστιβάλ θα ταξιδέψει όσους πάρουν μέρος σε αυτό ταξιδέψει σε συναρπαστικά μονοπάτια επιστήμης.

Με έναρξη 9 χρόνια πριν, το 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Pint of Science στοχεύει να γίνει η επιστήμη διασκεδαστική, κατανοητή και προσιτή σε όλους, φέρνοντας τους επιστήμονες στο χώρο των bars και pubs. Η εκδήλωση πραγματοποιείται τις ίδιες τρεις ημέρες του Μαΐου σε πολλές χώρες και έτσι το Pint of Science είναι η γιορτή της Επιστήμης που ενώνει όλο τον κόσμο!

Στην Ελλάδα το Pint of Science Greece από το 2018 μοιράζει pints επιστήμης σε επιλεγμένα bars σε διάφορες πόλεις. Όραμα της ομάδας είναι να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα στο κοινό. Έτσι, στις 17, 18 και 19 Μαΐου, θα είμαστε διαδικτυακά μαζί σας με προσκεκλημένους ομιλητές Έλληνες ερευνητές που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και δεν έχουν την δυνατότητα να παρευρεθούν στα ζωντανά μας φεστιβάλ.

Όπως πάντα, θα αναμένουμε τις ερωτήσεις σας προς τους ερευνητές, καθώς ο σκοπός του Pint of Science είναι ο συνεχής διάλογος των επιστημόνων με το κοινό. Πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις, τις ώρες και το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό