17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Pininfarina Battista τρομάζει με την επιτάχυνση του

Ειδήσεις Ελλάδα

Από ότι φαίνεται ο Νοέμβριος είναι ο μήνας των ρεκόρ για τα ηλεκτρικά. Μετά το Rimac Nevera λοιπόν, που έθεσε τον πήχη στην κατηγορία των hyper-EVs όσον αφορά στην μέγιστη ταχύτητα καταγράφοντας, για την ακρίβεια επιβεβαιώνοντας, την τελική ταχύτητα των 412 km/h, έρχεται ένα άλλο αμιγώς ηλεκτρικό hypercar που διαθέτει επίσης περισσότερα από 1.900 άλογα και περί τα 2.340 Nm ροπής για να επαναπροσδιορίσει την έννοια της ταχύτητας αλλά αυτή τη φορά, με τον τρόπο που επιταχύνει. Σε μία “δραματική επίδειξη επιδόσεων στο Dubai Autodrome” το Pininfarina Battista κατέγραψε μία σειρά παγκόσμιως ρεκόρ δείχνοντας να αψηφά τους νόμους της φυσικής.

Συγκεκριμένα, το πανίσχυρο, ηλεκτρικό hyper-GT επιτάχυνε στα 96 km/h από στάση σε μόλις 1.79 δευτερόλεπτα που είναι μικρότερος ως χρόνος από αυτόν που χρειάζεσαι για να πεις “1.79 δευτερόλεπτα”! Για το 0-100 km/h, το Battista χρειάζεται 1.86 δευτερόλεπτα ενώ για το 0-200 km/h, δεν απαιτούνται περισσότερα από 4.75 δευτερόλεπτα. Τον ίδιο χρόνο που χρειάζεται ένα VW Golf R ή μία Mercedes-AMG A35 για να επιταχύνει στα 100 km/h, το Battista χρειάζεται για τα 200 κι αν η σχεδόν τρομακτική επιτάχυνση δεν είναι αρκετή για να αλλάξει θέση στα ζωτικά σου όργανα, η δημιουργία της Automobili Pininfarina έχει και ανάλογη επιβράδυνση καθώς είναι σε θέση να ακινητοποιηθεί από τα 100 km/h σε μόλις 31 μέτρα! Yπάρχουν και οι σχετικές αποδείξεις σε μορφή .

“Η ιδανικά βελτιστοποιημένη κατανομή βάρους και το χαμηλό κέντρο βάρους είναι στον πυρήνα αυτού του αποτελέσματος. Ο συνδυασμός του εξειδικευμένου πλαισίου και της ρύθμισης της ανάρτησης, των ελαστικών που απέδειξαν τις ικανότητες τους σε χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών και του torque vectoring με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν ανεπανάληπτη ισχύ, επιτρέπουν στο Battista να είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.“

Δήλωσε ο Paolo Dellacha της Pininfarina για το εκπληκτικό ηλεκτρικό hyper-GT των 2.2 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων και των όποιων επιλογών εξατομίκευσης. Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι μόλις 150 Pininfarina Battista θα κατασκευαστούν στο χέρι, στο Cambiano της Ιταλίας – μία διαδικασία που απαιτεί περί τις 1.250 εργατοώρες από πολύπειρους τεχνίτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό