23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Paramount Marauder από τη Νότιο Αφρική αντέχει πολλά (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Paramount είναι ένα όμιλος από τη Νότιο Αφρική που κατασκευάζει οχήματα για στρατιωτική χρήση καθώς και για επιχειρήσεις διάσωσης. Ένα από τα τελευταία της μοντέλα είναι το Marauder Mark2, για το οποίο υποστηρίζει πως δεν σταματά σε κανένα φυσικό εμπόδιο.
Η εμφάνισή του είναι όσο πολεμική περιμένει να είναι κανείς, με τις γωνίες να κυριαρχούν και τα παράθυρα με τα αλεξίσφαιρα κρύσταλλα να είναι για ευνόητους λόγους να είναι σχετικά μικρά.

Ενδιαφέρον είναι πως αντιβαλλιστική προστασία προσφέρουν και τα καθίσματα, ενώ το κάτω μέρος είναι έτσι κατασκευασμένο και έχει τέτοιου είδους ενισχύσεις ώστε να αντέχει ακόμα και σε εκρηκτική ύλη TNT βάρους 9 κιλών.
Όσο για τα ελάσματα στις πόρτες αντέχουν σε βλήματα διαμετρήματος 7,62×51 χιλιοστών και είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του NATO.

Κάτω από το καπό του Marauder Mark 2 υπάρχει ένας εξακύλινδρος turbo diesel για τον οποίο δεν ανακοινώνεται ούτε η προέλευση αλλά ούτε και η απόδοσή του, αλλά το ότι καταφέρνει να κινήσει το βάρους 4,5 τόνων όχημα με έως και 110 χλμ./ ώρα. Η αυτονομία του φτάνει μέχρι και τα 700 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί κάλλιστα να μεταφερθεί από ένα ελικόπτερο Chinook.   

H Paramount συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, της Δημοκρατίας του Κονγκό, της Γκαμπόν, της Γκάνας, της Νιγηρίας κ.α. οι οποίες φυσικά και ενδιαφέρονται για το Marauder Mark 2.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό