21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το OnlyFans απαγορεύει τα βίντεο με σεξ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το OnlyFans, η online συνδρομητική πλατφόρμα που είναι γνωστή για τη διάθεση περιεχομένου για ενηλίκους, θα απαγορεύσει στους χρήστες της να ανεβάζουν υλικό με σεξ- «sexually explicit conduct»- όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Η εταιρεία, με έδρα στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου, έχουν να κάνουν με τη συμμόρφωση ως προς τα αιτήματα τραπεζικών εταίρων και παρόχων πληρωμών. «Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της πλατφόρμας και να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε μια συμπεριληπτική κοινότητα δημιουργών και φαν, πρέπει να εξελίξουμε τους κανόνες περιεχομένου μας» αναφέρει το OnlyFans.

Όπως σημειώνεται, θα επιτρέπεται η ανάρτηση περιεχομένου με γυμνό εάν αυτό συνάδει με τις πολιτικές και τους κανόνες του OnlyFans.

H δημοφιλής ιστοσελίδα είχε ιδρυθεί το 2016 και σημείωσε μεγάλη άνοδο κατά την πανδημία: Όπως υποστηρίζεται, έχει 130 εκατομμύρια χρήστες. Επίσης, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι λανσάρει μια νέα πλατφόρμα streaming και εφαρμογή, ονόματι OFTV, για διαμοιρασμό περιεχομένου βίντεο σε θέματα όπως το fitness, το μαγείρεμα, η μουσική κ.α.

Όπως λέει το BBC News, εσωτερικά έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν πως το OnlyFans επιτρέπει στους moderators να δίνουν πολλαπλές προειδοποιήσεις σε λογαριασμούς που ανεβάζουν παράνομο περιεχόμενο, πριν αποφασιστεί το κλείσιμό τους. Αυτό, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα moderation και προστασίας ανηλίκων, φαίνεται να υποδεικνύει ότι υπάρχει ένα επίπεδο ανοχής σε λογαριασμούς που ανεβάζουν παράνομο περιεχόμενο.

Τον Μάιο το BBC News είχε αποκαλύψει ότι η ιστοσελίδα δεν τα κατάφερνε να εμποδίζει ανηλίκους (άτομα κάτω των 18) να πουλάνε και να εμφανίζονται σε βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο, αν και είναι παράνομο να γίνεται κάτι τέτοιο. Από πλευράς του το OnlyFans είχε υποστηρίξει ότι οι προσπάθειες για παράνομη/ απατηλή χρήση της ιστοσελίδας ήταν σπάνιες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό