18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το NBA μελετά αυστηρούς κανόνες αντί-Co για τους μη εμβολιασμένους αθλητές

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε συμφωνία και με τα σωματεία των παικτών, το ΝΒΑ προσπαθεί να οριστικοποιήσει ένα πρωτόκολλο υγείας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, που υπόσχεται να είναι ιδιαίτερα δεσμευτικό για τους μη εμβολιασμένους αθλητές, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι παίκτες που δεν θέλουν να ανοσοποιηθούν αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνόλου και θα υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς για μεγάλο μέρος της περασμένης σεζόν, πριν να γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο για την Co-19.

Θα πρέπει λοιπόν να υποβάλλονται σε καθημερινές εξετάσεις κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, των ταξιδιών και των αγώνων, σε αντίθεση με το εμβολιασμένο και το λεγόμενο προσωπικό «επιπέδου 1».

Αυτό είναι προπονητές και προσωπικό που εργάζεται τακτικά, σε απόσταση 4,5 μέτρων από παίκτες και διαιτητές. Αντίθετα με τους αθλητές, το προσωπικό του «Επιπέδου 1» είναι υποχρεωμένο να εμβολιαστεί.

Οι εμβολιασμένοι παίκτες και το προσωπικό «επιπέδου 1» θα ελέγχονται μόνο εάν παρουσιάζουν συμπτώματα, εάν υπάρχουν επαφές με άτομο θετικό στον κορωνοϊό ή κατόπιν αιτήματος του ιατρικού προσωπικού.

Επιπλέον, στα μη εμβολιασμένα άτομα θα απαγορεύεται να τρώνε στο ίδιο δωμάτιο με άλλον παίκτη ή μέλος του προσωπικού «επιπέδου 1» και πρέπει να μένουν τουλάχιστον δύο μέτρα μακριά από οποιοδήποτε άλλο άτομο, ενώ το ντουλάπι τους θα βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά από τους άλλους συμπαίκτες τους.

Το θέμα του εμβολιασμού βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης στο ΝΒΑ και αφορά περίπου πενήντα παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των αστέρων Κάιρι Ίρβινγκ (Μπρούκλιν Νετς) και Μπράντλεϊ Μπιλ  (Ουάσιγκτον Γουίζαρντς).

Ο σούπερ σταρ των Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς αποκάλυψε ότι έχει εμβολιαστεί αλλά αρνήθηκε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο, επειδή, όπως δήλωσε, θεωρεί ότι δεν είναι δική του δουλειά να «πω στους άλλους τι να κάνουν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό