29.7 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Το NBA βάζει το hawk eye στη ζωή του για να κάνει πιο εύκολες τις αποφάσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Το NBA έβαλε αγγελία για να στελεχώσει το τμήμα του hawk eye, το οποίο έχει εφαρμοστεί ήδη στο τένις, ενώ μπαίνει και στον κόσμο του NFL.

Η τεχνολογία στην τρόπον τινά διάσωση του μπάσκετ και του χρόνου που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ένα ματς του NBA. Η λίγκα έβαλε αγγελία, στην οποία ζητάει έναν τεχνικό μάνατζερ για να οργανώσει ένα τμήμα που θα διαχειρίζεται το project του hawk eye για όλα τα ματς του πρωταθλήματος.

Τι είναι το hawk eye; Η τεχνολογία που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία κυρίως στο χώρο του τένις και δείχνει αυτόματα αν μία μπάλα είναι εντός ή εκτός ορίων. Κάτι ανάλογο αναμένεται να χρησιμοποιήσει το NFL τη σεζόν που ξεκινάει οσονούπω.

Που θα βοηθήσει το ΝΒΑ; Κυρίως στις αποφάσεις που αφορούν μία κατοχή, αφού η μπάλα βγαίνει εκτός ορίων, για την οριστικοποίηση ενός σουτ (δίποντο ή τρίποντο). Κάτι που θα βοηθήσει τους διαιτητές στην εξοικονόμηση χρόνου, καθώς δεν θα χρειάζεται η παρακολούθηση του ριπλέι.

Η απόφαση για την προσθήκη περαιτέρω τεχνολογίας στη λίγκα, πάρθηκε μετά από τα σφοδρά παράπονα που υπήρχαν την περασμένη σεζόν, με το πλέον κραυγαλέο, την παρουσία του Μάικ Μπράουν, προπονητή των Σακραμέντο Κινγκς σε μία συνέντευξη Τύπου, με τη συνοδεία ενός laptop, προκειμένου να παραπονεθεί για συγκεκριμένες φάσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό