27.2 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Το Mitsubishi Colt είναι πολυτάλαντο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Colt επέστρεψε στην γκάμα της Mitsubishi και μάλιστα καλύτερο από ποτέ! Με μια ιδιαίτερα σύγχρονη εμφάνιση με δυναμικό στυλ που τονίζει το σπορτίφ του προσανατολισμό, ενώ οι κόμπακτ εξωτερικές του διαστάσεις εξασφαλίζουν την ευελιξία του μέσα στην πόλη.

Ταυτόχρονα μπορεί με άνεση να κινηθεί έξω από το αστικό περιβάλλον, ενώ στα μεγάλα ταξίδια αποδεικνύεται τόσο ευχάριστο όσο και οικονομικό, παίζοντας έτσι με ιδιαίτερη επιτυχία τον ρόλο του μοναδικού αυτοκινήτου μιας μικρής οικογένειας.

Φυσικά σε αυτό συμβάλλουν και οι άνετοι χώροι στο εσωτερικό του που μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμα και πέντε επιβάτες χωρίς αυτοί να στριμωχτούν, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τα καθίσματα τα οποία στηρίζουν ιδανικά τα σώματα των επιβατών και ειδικά οδηγού και συνοδηγού.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα τουλάχιστον 391 λίτρα για τις αποσκευές, που ανάλογα με τη διαμόρφωση του πίσω καθίσματος -η πλάτη του διπλώνει σε αναλογία 2/3 και 1/3- μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 1.069 καλύπτοντας  ακόμα μεγαλύτερες μεταφορικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα υπάρχουν πολλές θήκες για κουτιά αναψυκτικών ή ακόμα και για μπουκάλια νερού του 1,5 λίτρου καθώς και θέσεις για μικρο-αντικείμενα και τις φορητές συσκευές που έχουν πλέον μπει στη ζωή όλων μας.

Το νέο Mitsubishi Colt είναι έτσι απόλυτα προσαρμοσμένο στον σύγχρονο τρόπο ζωής, διευκολύνοντας την καθημερινότητα τόσο των επιβατών όσο και του οδηγού του.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 10,0 ιντσών, στον οποίον προβάλλονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. Η high tech εικόνα ολοκληρώνεται από την αλά tablet οθόνη του ιδιαίτερα εξελιγμένου συστήματος infotainment που φτάνει μέχρι και τις 9,3 ίντσες.

To ολοκαίνουργιο Colt μπορεί φυσικά να εξοπλιστεί με όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης -από τα ενεργό Cruise Control (ACC) μέχρι την υποβοήθηση στάθμευσης (Easy Park Assist)- που αφενός διευκολύνουν τον οδηγό και αφετέρου εξασφαλίζουν τις απόλυτα ασφαλείς μετακινήσεις προστατεύοντας όχι μόνο τους επιβάτες του Mitsubishi Colt με τη δυναμική εμφάνιση αλλά και τους άλλους οδηγούς καθώς και τους πεζούς και τους ποδηλάτες αποδεικνύοντας έμπρακτα την προσοχή που έδειξαν οι μηχανικοί της Mitsubishi στον συγκεκριμένο τομέα.

Ταυτόχρονα ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέγει, μέσω του συστήματος Multi-Sense, μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης -τα Eco, Sport και My Sense ενώ μπορεί να ρυθμίσει και τα γραφικά του πίνακα οργάνων αλλά και τον φωτισμό.

Το νέο Mitsubishi Colt έχει μια πλήρη γκάμα κινητήρων καλύπτοντας όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις.

Το εισαγωγικό σύνολο είναι ένας τρικύλινδρος 1.000 κυβικών που αποδίδει 67 ίππους και ξεχωρίζει με την ελαστικότητά του και με την πολύ χαμηλή του κατανάλωση των μόλις 5,2 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλή εκπομπή ρύπων που το απαλλάσσει από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Η έκδοση turbo του τρικύλινδρου φτάνει τους 90 ίππους και είναι αντίστοιχα οικονομικό (5,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα) και ακόμα πιο δυναμικό, ενώ και αυτό απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Η αιχμή του δόρατος είναι η υβριδική έκδοση που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.600 κυβικών, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 1,2 kWh. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους εντυπωσιακούς 143 ίππους, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η επίσημη μέση κατανάλωση των μόλις 4,3  λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Ενδιαφέρον είναι πως μέσα στην πόλη πολλά από τα χιλιόμετρα καλύπτονται αποκλειστικά ηλεκτρικά, γεγονός που εξασφαλίζει τόσο τη μείωση της κατανάλωσης όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το νέο Mitsubishi Colt είναι διαθέσιμο σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, τα Inform, Invite+, Intense+ και Instyle και σε τιμές που ξεκινούν από τις 17.450 ευρώ.

Η απόκτησή του συνοδεύεται από 5ετή εγγύηση ή 100.000 χιλιομέτρων, 5ετή εγγύηση γνήσιων ανταλλακτικών, 5ετή πανευρωπαϊκή οδική βοήθεια, 8ετή εγγύηση (ή 160.000 χιλιομέτρων) για την μπαταρία υψηλής τάσης, καθώς και δωρεάν έλεγχο της κατάστασής του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό