21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το Mission X μας αποκαλύπτει το νέο ηλεκτρικό hypercar της Porsche

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα πλαίσια της επετείου των 75 χρόνων της η Porsche παρουσίασε το πρωτότυπο του νέου ηλεκτρικού hypercar της που αναμένεται να είναι έτοιμο για την κανονική παραγωγή το 2027. Λίγο πριν ή λίγο μετά.

Το Mission X στην πράξη προλογίζει το διάδοχο των Carrera GT και 918 Spyder αλλά και της 959, ενώ ακολουθεί μια παράδοσης ονοματολογίας που ξεκίνησε το 2015 με τον Mission E. Το οποίο ήταν ο προπομπός της Taycan και συνεχίστηκε με το Mission R. Που δείχνει τις μελλοντικές και ηλεκτρικές 718 Boxster και Cayman.

To Mission Χ έχει εξωτερικές διαστάσεις (μήκος περίπου 4,50 μέτρα, μεταξόνιο 2.730 χιλιοστά) ανάλογες με αυτές των διάσημων προγόνων του, ενώ η εντυπωσιακή του εμφάνιση με την προσεγμένη αεροδυναμική ενισχύεται και άλλο με τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Επιλογή που έγινε και λόγω του ύψους του των μόλις 1,20 μέτρων.

Σε στυλ Le Mans όπως λέει η Porsche που βέβαια έχει να επιδείξει μια πολύ μεγάλη παράδοση στο συγκριμένο αγώνα.
Στο εσωτερικό που δείχνει high tech το κάθισμα του οδηγού έχει άλλους χρώματος επένδυση από αυτό του συνοδηγού, ενώ μπορούμε να δούμε και δύο οθόνες.

Οι Γερμανοί δεν έχουν δώσει στοιχεία για το σύστημα πρόωσης. Απλά αναφέρουν πως θα διαθέτει τεχνολογία 900 V για ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση και αναλογία κιλών ανά ίππο μικρότερη του 1:1. Λογικά η συνδυαστική απόδοση, λαμβάνοντας υπόψη και το βάρος των EVs, θα είναι τουλάχιστον 1.500 ίπποι.
Οι επιδόσεις του θα είναι καλύτερες από αυτές της νυν 911 GT3 RS -φήμες κάνουν λόγο για ένα 0-100 σε 1,9 δεύτερα- ενώ αναμένεται να διεκδικήσει το ρεκόρ του πιο γρήγορου μοντέλου παραγωγής το Nürburgring.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό