19.8 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Το Leapmotor B10 κάνει ντεμπούτο στο Παρίσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι αυτή των C-SUV και είναι προφανές ότι η νεοεισελθείσα Leapmotor θέλει ένα κομμάτι αυτής της πίτας καθώς στην έκθεση του Παρισιού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα, παρουσίασε το πρώτο παγκόσμιο C-SUV της με όνομα “B10”. Το Leapmotor B10 είναι το πρώτο μοντέλο της B-series της κινέζικης εταιρίας και χρησιμοποιεί την προηγμένη αρχιτεκτονική LEAP 3.5 που προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο ψηφιακό cockpit και ευφυείς οδηγικές δυνατότητες. Ένα C-SUV που έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των “high-tech” καταναλωτών με περιβαλλοντική συνείδηση που αναζητούν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με στιλ, επιδόσεις και προηγμένη τεχνολογία.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε πολλές πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο της αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν ένα μοντέρνο SUV με λεπτά φωτιστικά σώματα και έναν γενικότερα “ασφαλή” σχεδιασμό χωρίς υπερβολές και χωρίς πολωτικά στοιχεία. Μεγάλο μέρος του χαρακτήρα του προέρχονται από τα προαναφερθέντα λεπτά φωτιστικά σώματα καθώς το υπόλοιπο αμάξωμα είναι αρκετά… φυσιολογικό με απλουστευμένες γραμμές, κανονικές αναλογίες και λίγα highlights ανάμεσα στα οποία βρίσκουμε τις “κρυφές” χειρολαβές. Η εταιρία επέλεξε να μην αποκαλύψει την καμπίνα του B10 αλλά η λογική λέει πως δεν θα διαφέρει σημαντικά από αυτήν του C10 (και πολλών άλλων εδώ που τα λέμε) με μεγάλες οθόνες και λιτό design – έναν συνδυασμό που οι περισσότεροι κατασκευαστές κρατάνε σφιχτά στα χέρια τους ως το άγιο δισκοπότηρο του σύγχρονου design. Πληροφορίες δεν έχουμε δυστυχώς ούτε για τα κινητήρια σύνολα με τα οποία θα είναι διαθέσιμο το νέο μοντέλο, αν και οι φήμες που κυκλοφορούν λένε ότι θα λανσαριστεί στην αγορά ως αμιγώς ηλεκτρικό αλλά και με μία range-extender έκδοση στην οποία ένας αποδοτικός βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρων δεν θα κινεί απευθείας  τους τροχούς αλλά θα αναπληρώνει το φορτίο της μπαταρίας όταν αυτό εξαντλείται, αυξάνοντας δραστικά την αυτονομία.

“Η Leapmotor International μπορεί να είναι μία start-up αλλά είναι μία start-up με δύο απίστευτα δυνατούς γονείς. Ο ένας φέρνει καινοτομία και ανταγωνιστικές τιμές ενώ ο άλλος, μέσω της συνεργασίας με την Stellantis, προσφέρει παγκόσμιους πόρους και απαράμιλλες υποδομές υποστήριξης. Μαζί, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα όπως το B10 που συνδυάζουν τεχνολογία αιχμής και προσιτές τιμές.”
Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Tianshu Xin. Να σημειώσουμε ότι το B10 είναι μονάχα το πρώτο βήμα μίας επιθετικής στρατηγικής παγκόσμιας επέκτασης για την Leapmotor, η οποία σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια. Προς το παρόν, το B10 είναι αυτό που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στο Τ03 των 3.62 μέτρων και το C10 των 4.7 μέτρων και αυτή η τοποθέτηση αναμένεται να αντικατοπτρίζεται και στην τιμή του που εφόσον αληθεύουν οι πληροφορίες θα ξεκινά γύρω στα €30.000 προ επιδοτήσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό