16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Lada Niva ξαναζεί στην Γερμανία, με την 50th Anniversary έκδοση

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Μάιο του 2020, η Lada έκανε γνωστό ότι σταματά τις πωλήσεις του Niva στην Ευρώπη, καθώς το μοντέλο αποσύρθηκε και από τη Γερμανία, την μοναδική χώρα της Ε.Ε. που ήταν -μέχρι τότε- διαθέσιμο. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα η γερμανική εταιρία Partisan Motors παρουσίασε το πρώτο σκίτσο από την εκσυγχρονισμένη έκδοση του θρυλικού Niva.

Σήμερα ήρθε η στιγμή που η Partisan Motors παρουσίασε το Lada 50th Anniversary Limited Edition, και όπως βλέπεις είναι ίδιο με αυτό που ξέρεις τόσα χρόνια. Το αυτοκίνητο θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 αυτοκινήτων, τα οποία θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά στη Γερμανία, με την τιμή του να ορίζεται στα €19.900.
Το μοντέλο φέρει τη συγκεκριμένη ονομασία, καθώς είναι αφιερωμένο στο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volga, που γιορτάζει τα 50 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων, και από την ίδρυση της AvtoVAZ. Η έκδοση της Partisan Motors του Niva διαθέτει μικρές επεμβάσεις στο αμάξωμα, καθώς υπάρχουν νέοι προφυλακτήρες και τροχοί, οι οποίοι “ντύνονται” με ελαστικά της BF Goodrich. Για να χωρέσουν οι νέες ζάντες έχουν φουσκώσει τα φτερά, με το Niva να διαθέτει επιπλέον σκαλοπάτια στα μαρσπιέ, ράγες οροφής, snorkel και αεραγωγό στο καπό.

Συνεχίζοντας, υπάρχουν νέα, μεγαλύτερα φρένα, με την γερμανική εταιρία να μην έχει δώσει καμία πληροφορία σχετικά το σύστημα μετάδοσης κίνησης του οχήματος, το οποίο λογικά δεν θα διαφέρει από το κλασικό Niva. Αυτό παίρνει κίνηση από έναν 1.700αρη βενζινοκινητήρα, απόδοσης 83 ίππων που συνεργάζεται με ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 17 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 142 χλμ/ώρα.
Η Partisan Motors έχει έδρα τη Γερμανία, αλλά ιδρύθηκε και διοικείται από Ρώσους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό