27 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Το Koenigsegg Jesko πέτυχε συνολικά 4 παγκόσμια ρεκόρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Koenigsegg έσπασε το δικό της ρεκόρ στο 0-400-0 χλμ./ώρα πριν από λίγες μέρες, στο αεροδρόμιο του Örebro στη Σουηδία.

Πέρυσι το Regera είχε καταφέρει να ολοκληρώσει την ίδια διαδρομή σε 28,81 δευτερόλεπτα, ενώ φέτος η Koenigsegg επέστρεψε με το Jesko Absolut και κατέρριψε το ρεκόρ αυτό κατά περίπου ένα δευτερόλεπτο.

Το Jesko Absolut είναι σχεδιασμένο ειδικά για υψηλές ταχύτητες σε ευθείες, με μειωμένη μετωπική επιφάνεια, βελτιωμένη αεροδυναμική και χωρίς ενεργητικά αεροδυναμικά στοιχεία για να ελαχιστοποιηθεί η αντίσταση.

Έτσι με Cd μόλις 0,278 διαθέτει έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές οπισθέλκουσας στον κόσμο των hypercars.

Ο οποίος φυσικά συνέβαλε στην επίτευξη του νέου ρεκόρ στη διαδικασία του 0-400-0 χλμ./ώρα με μόλις 27,83 δευτερόλεπτα, που όπως προαναφέραμε είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από τον αντίστοιχο χρόνο ρεκόρ του Regera.

Μάλιστα, σε μία μόνο διαδρομή από στάση έως τα 412 χλμ./ώρα και πίσω στο μηδέν, το Koenigsegg Jesko Absolut σημείωσε τέσσερα νέα παγκόσμια ρεκόρ για πλήρως ομολογκαρισμένο αυτοκίνητο παραγωγής:

0-400-0 χλμ./ώρα: 27,83 δευτερόλεπτα

0-400 χλμ./ώρα: 18,82 δευτερόλεπτα

Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2024, στο αεροδρόμιο του Örebro. Προκαταρκτικές προσπάθειες έγιναν την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, αλλά οι υψηλότερες θερμοκρασίες δεν επέτρεψαν την επίτευξη των επιθυμητών χρόνων για το Jesko Absolut. Στις 5 το πρωί της Πέμπτης, η θερμοκρασία του αέρα και της πίστας ήταν ιδανική και επικρατούσε σχεδόν νηνεμία, γεγονός που επέτρεψε την καταγραφή των νέων παγκόσμιων ρεκόρ.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα στάνταρ Jesko Absolut, όπως παραδίδεται στους πελάτες, χρησιμοποιώντας καύσιμο E85 και στάνταρ ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2 R. Οι μόνες τροποποιήσεις ήταν η προσθήκη κλωβού ασφαλείας για τον οδηγό και η χρήση του καθίσματος οδηγού από το One:1.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό