22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Koenigsegg Jesko έτοιμο για νέο ρεκόρ ταχύτητας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ερχόμενη άνοιξη η Koenigsegg αναμένεται να παραδώσει το πρώτο Jesko στον τυχερό του ιδιοκτήτη, ο οποίος θα έχει καταβάλει περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ συν τους φόρους για να το αποκτήσει.

Μέσα σε ένα χρόνο οι Σουηδού υπολογίζουν πως μπορούν να παραδίδουν 40 με 50 αυτοκίνητα, συνολικά θα κατασκευάσουν 125, ενώ κάτι άλλο που έχουν υπολογίσει, με τη βοήθεια προσομοιώσεων σε υπολογιστή, είναι ότι η τελική του του ταχύτητα μπορεί να ξεπεράσει τα 500 χλμ./ ώρα.

Αν ξεπεραστούν τα συνηθισμένα σε αυτές τις περιπτώσεις θέματα, που όπως είπε ο ιδρυτής της εταιρείας Christian von Koenigsegg είναι τα λάστιχα, η τοποθεσία και οι καιρικές συνθήκες, μπορεί να πετύχει νέο, επίσημο ρεκόρ ταχύτητα μοντέλου παραγωγής. Που αυτή τη στιγμή πιστώνεται σε ένα άλλο μοντέλο της Koenigsegg, το Agera RS.

O κινητήρας του Jesko είναι ο bi-turbo V8 των 5.000 κυβικών της σουηδικής εταιρείας που κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με 9 σχέσεις και εφτά(!) συνολικά συμπλέκτες.

Όπως είναι αναμενόμενο ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική -υπάρχει και η ειδική έκδοση Absolut με ακόμα πιο μικρό συντελεστή οπισθέλκουσας- προκειμένου να παράγονται μεγάλες κάθετες δυνάμεις και να εξασφαλίζεται η σταθερότητα ακόμα και στις εξωπραγματικές ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό