25.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Το Kia EV9 υποβάλλεται στις τελικές δοκιμές.

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Kia σχεδιάζει τον διπλασιασμό του αριθμού των bespoke ηλεκτρικών μοντέλων που προσφέρει καθώς ετοιμάζεται να προσθέσει στην οικογένεια το EV9. Ένα SUV μεγάλων διαστάσεων και εξίσου μεγάλων προσδοκιών αφού θα έρθει να συμπληρώσει το EV6 που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στην ευρωπαϊκή αγορά και έχει ήδη αναδειχθεί “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022! Με λίγα λόγια, το EV6 είναι ένα σχεδόν ιδανικό πρώτο βήμα για την Kia αλλά η συνέχεια, που παίρνει τη μορφή ενός μεγάλου SUV με όνομα EV9, είναι εξίσου σημαντική!

Το άτυπο ντεμπούτο του EV9 έγινε πέρυσι, στην έκθεση αυτοκινήτου στο Los Angeles των Η.Π.Α. αλλά η κορεατική εταιρία ανεβάζει στροφές στο πρόγραμμα εξέλιξης του μοντέλου παραγωγής το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις αρχές του 2023. Εμφανισιακά δεν θα αλλάξουν πάρα πολλά από το πρωτότυπο του Los Angeles στο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί στους δρόμους – το γενικό σχήμα, οι τετραγωνισμένοι θόλοι, η γραμμή στο πίσω παράθυρο και το design τόσο της μάσκας όσο και του πίσω μέρους για παράδειγμα φαίνεται πως έχουν περάσει σχεδόν αυτούσια στο μοντέλο παραγωγής. Από την άλλη, οι χαρακτηριστικές “υπερβολές” που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε concepts είτε έχουν εξαφανιστεί δίνοντας την θέση τους σε πιο συμβατικές λύσεις, είτε είναι λίγο… υποτονικές.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Kia δείχνουν ένα πρωτότυπο προπαραγωγής κατά τη διάρκεια δοκιμών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Namyang της Κορεας όπου το EV9 καταπονείται με κάθε δυνατό τρόπο, σε κάθε πιθανό σενάριο, σε κάθε διαθέσιμη επιφάνεια. Για τις περιπτώσεις όπου αυτό δεν είναι εφικτό στο κέντρο δοκιμών της εταιρίας, το EV9 δοκιμάζεται και θα συνεχίσει να δοκιμάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο για ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό (θα) είναι λοιπόν το Kia EV9. Ένα μεγάλο (το μήκος του πλησιάζει τα 5 μέτρα και το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.1 μέτρα), premium, αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και εικόνες, ελπίζουμε πως θα έχουμε στο προσεχές μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό