23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Kia Carnival αποκτά πολυτελή έκδοση τεσσάρων θέσεων, με μασάζ για τα πόδια

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, όταν ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του Optima στην Αμερική, η κορεάτικη εταιρία αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του μοντέλου και στην αγορά της Αμερικής. Όπως ξέρεις, το μεσαίο sedan πωλείται στην Νότια Κορέα ως K5, κάτι που πλέον ισχύει και για τις αγορές Η.Π.Α. και του Καναδά.

Αντίστοιχα, η Kia παρουσίασε τον Αύγουστο του 2022 το νέο Sedona, το οποίο ξεκινήσει πρόσφατα να διατίθεται στην Αμερική, με το μεγάλο πολυμορφικό της εταιρίας να πωλείται πλέον παγκοσμίως με το όνομα Carnival, βάζοντας στο χρονοντούλαπο το όνομα Sedona.
Το Carnival έχει μήκος 5.155 χλστ., πλάτος 1.995 χλστ., και ύψος 1.740 χλστ., με το μεταξόνιο του να αγγίζει τα 3.090 χλστ. Στην αγορά της Νοτίου Κορέας, προσφέρεται και στην έκδοση Hi-Limousine, η οποία αυξάνει το μήκος στα 5.200 χλστ., εξαιτίας του επιμηκυμένου μεταξονίου, ενώ το ύψος είναι αυξημένο κατά 305 χλστ., φτάνοντας τα 2.045 χλστ.
Η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται με εξαθέσια (2+2+2) ή τετραθέσια (2+2) διάταξη, με την τελευταία να είναι ότι πιο πολυτελές μπορεί να αγοράσει κανείς. Οι πολυθρόνες/καθίσματα διαθέτουν όλες τις ρυθμίσεις για την κλίση και την οσφυική στήριξη, ενώ φυσικά υπάρχει και λειτουργία μασάζ. Εκτός, όμως, από το μασάζ στη μέση, υπάρχει και μασάζ για τα πόδια, κάτι σαν αυτοκινούμενο spa.

Επιπλέον, υπάρχει ιονιστής και σύστημα καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα, ενώ μια οθόνη 21,5 ιντσών βρίσκεται στην μέση της οροφής. Τέλος, υπάρχουν θερμαινόμενες/ψυχόμενες ποτηροθήκες, κρυφός φωτισμός και πτυχωτές κουρτίνες.
Μηχανικά, προσφέρεται με έναν 2,2-λίτρων turbodiesel κινητήρα απόδοσης 200 ίππων με 440 Nm ροπής, αλλά και με έναν V6 turbo 3,5-λίτρων απόδοσης 290 ίππων με 355 Nm ροπής, που συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό